Κεραυνοί χτύπησαν σε Γερμανία και Παρίσι τραυματίζοντας δεκάδες ενήλικες και παιδιά – Αρκετοί σε σοβαρή κατάσταση

Στη Γερμανία 30 παιδιά ηλικίας από 9 έως 11 ετών και 2 ενήλικες, τραυματίσθηκαν ελαφρά και μεταφέρθηκαν στο νοσοκομείο
Κεραυνός έπεσε σήμερα (28/5) σε ποδοσφαιρικό γήπεδο στη δυτική Γερμανία και σε πάρκο στο Παρίσι τραυματίζοντας δεκάδες ενήλικες και παιδιά αρκετοί απο τους οποίους νοσηλευονται σε σοβαρή κατάσταση.

Στη Γερμανία, ο κεραυνός έπεσε σε γήπεδο την ώρα που βρισκόταν σε εξέλιξη αγώνας παιδικών ομάδων, τραυματίζοντας 35 ανθρώπους, ανάμεσά τους 3 ενήλικες που νοσηλεύονται σε σοβαρή κατάσταση, σύμφωνα με το γερμανικό πρακτορείο ειδήσεων dpa.

Το περιστατικό συνέβη στο Χοπστέντεν, της Ρηνανίας-Παλατινάτου. Ο κεραυνός κτύπησε κατευθείαν τον διαιτητή του αγώνα, που μεταφέρθηκε επειγόντως με ελικόπτερο στο νοσοκομείο ενώ 30 παιδιά ηλικίας από 9 έως 11 ετών και 2 ενήλικες, τραυματίσθηκαν ελαφρά και μεταφέρθηκαν στο νοσοκομείο για ιατρικό έλεγχο.

«Σύμφωνα με τους παρισταμένους, δεν υπήρχε ούτε βροχή, ούτε σκοτεινός ουρανός τη στιγμή που χτύπησε ο κεραυνός», δήλωσε στο dpa εκπρόσωπος της αστυνομίας. Η μετεωρολογική υπηρεσία είχε εκδώσει προειδοποίηση για καταιγίδες στη δυτική και τη νότια Γερμανία για ολόκληρο το σαββατοκύριακο.

Χθες, η καταιγίδα «Ελβίρα» έπληξε το δυτικό τμήμα της Γερμανίας. Ισχυρές νεροποντές και χαλάζι προκάλεσαν πλημμύρες. Στη Ρηνανία-Παλατινάτο αμαξοστοιχία εκτροχιάστηκε χωρίς να προκληθούν τραυματισμοί.Στο Παρίσι, δέκα άνθρωποι, ανάμεσά τους και 8 παιδιά ηλικίας 7 έως 14 ετών που συμμετείχαν σε πάρτι γενεθλίων στο Παρκ Μονσό χτυπήθηκαν από κεραυνό. Πολλά από τα παιδια βρίσκονται σε σοβαρή κατάσταση.