ΚΑΤΗΓΟΡΟΥΝΤΑΙ ΓΙΑ ΤΙΣ ΥΠΟΘΕΣΕΙΣ ΤΩΝ ΕΠΙΣΦΑΛΩΝ ΔΑΝΕΙΩΝ ΤΟΥ ΤΑΧΥΔΡΟΜΙΚΟΥ ΤΑΜΙΕΥΤΗΡΙΟΥ – Κινδυνεύουν με ισόβια για τα δάνεια του ΤΤ

Στο εδώλιο του Τριμελούς Εφετείου Κακουργημάτων θα καθίσουν οριστικά και αμετάκλητα 35 μεγάλα ονόματα του τραπεζικού και επιχειρηματικού κόσμου που κατηγορούνται για τις υποθέσεις των επισφαλών δανείων του Ταχυδρομικού Ταμιευτηρίου, καθώς έχασαν και το τελευταίο ένδικο μέσο που άσκησαν.

Η Εισαγγελία του Αρείου Πάγου-γράφει ο Παναγιώτης Στάθης στο Capital.gr- θεώρησε πως δεν είναι αναγκαίο να αναιρεθεί το παραπεμπτικό βούλευμα κατά των κατηγορουμένων, ένδικο μέσο που είχαν ασκήσει 8 από αυτούς και συγκεκριμένα οι Δημήτρης Κοντομηνάς, Βίκτωρ Ρέστης, Άγγελος Φιλιππίδης και πέντε υπάλληλοι του Ταχυδρομικού Ταμιευτηρίου.

Η Εισαγγελία έκρινε πως δεν πρέπει να αναιρεθεί έτσι ισχύει το βούλευμα του Συμβουλίου Εφετών που τους αποδίδει – κατά περίσταση- τις κατηγορίες της απιστίας και απάτης με τις επιβαρυντικές διατάξεις του ν. 1608/1950 περί καταχραστών του Δημοσίου και του ξεπλύματος βρώμικου χρήματος. Κάποιες από αυτές επισύρουν ποινές ακόμα και ισόβιας κάθειρξης.

Μεταξύ των 35 είναι οι επιχειρηματίες Δημήτρης Κοντομηνάς, Λαυρέντης Λαυρεντιάδης, Περικλής Λίβας, Δημήτρης Μπακατσέλος, Βίκτωρας Ρέστης, ο πρώην επικεφαλής του Ταχυδρομικού Ταμιευτηρίου Άγγελος Φιλιππίδης αλλά και η επικεφαλής του Ταμείου Χρηματοπιστωτικής Σταθερότητας Αναστασία Σακελλαρίου.

Το Δικαστικό έγγραφο του Συμβουλίου Εφετών αναφέρεται διεξοδικά σε δανειοδοτήσεις εκατομμυρίων χωρίς “εγγυήσεις” που κατέληξαν σε “ζημιές πολλών εκατομμυρίων σε βάρος του δημοσίου”, τα οποία τελικά πιστώθηκαν στο Ταμείο Χρηματοπιστωτικής Σταθερότητας όταν ξέσπασε η οικονομική κρίση.