Κατακόρυφη πτώση κατέγραψαν τα συμβόλαια του χρυσού – σε χαμηλό ενός μήνα | Mikrometoxos.gr

Κατακόρυφη πτώση κατέγραψαν τα συμβόλαια του χρυσού – σε χαμηλό ενός μήνα

03.11.2015 22:05

Κατακόρυφη πτώση κατέγραψαν τα συμβόλαια του χρυσού σήμερα Τρίτη 3 Νοεμβρίου και βρέθηκαν σε χαμηλό ενός μήνα, εξαιτίας των πρόσφατων νύξεων της Fed ότι είναι πιθανή μία αύξηση στα επιτόκια από την αμερικανική κεντρική τράπεζα.
Πιο συγκεκριμένα στα Χρηματιστήρια εμπορευμάτων, τα συμβόλαια παράδοσης Δεκεμβρίου του χρυσού έκλεισαν με ισχυρή πτώση 21,8 δολάρια ή αλλιώς -1,9%, στα 1.114,10 δολάρια η ουγγιά. Η πτώση για τέταρτη διαδοχική συνεδρίαση καθιστά τον χρυσό στο χαμηλότερο επίπεδο από τις 25 Σεπτεμβρίου, όταν το μέταλλο σημείωνε απώλειες για 5 συνεχείς συνεδριάσεις.
«Μετά την άνοδο στις τιμές του χρυσού την Τετάρτη η ουδέτερη δήλωση της Fed ήρθε σαν ένα κουβά με κρύο νερό για τους επενδυτές του χρυσού» εξήγησε ο Adrian Ash, επικεφαλής της έρευνας στο BullionVault, μιλώντας στο MarketWatch.
Υπενθυμίζεται ότι αμετάβλητα στο 0% – 0,25% διατήρησε τα επιτόκια η νομισματική επιτροπή της Fed, αναβάλλοντας προς το παρόν τη διαδικασία της ομαλοποίησης της νομισματικής της πολιτικής, ωστόσο άφησε ανοιχτό το ενδεχόμενο για την αύξησή τους μετά τη συνεδρίαση του Δεκεμβρίου.

*Τα όσα αναγράφονται στη στήλη είναι προιόν δημοσιογραφικής έρευνας και δεν αποτελούν προτροπή αγοράς, πώλησης ή διακράτησης μετοχών

Shortlink:

Επικοινωνία | Ταυτότητα | Όροι Χρήσης
Mikrometoxos.gr 2017