Καταγγελίες εναντίον υπουργών: Στο Μαξίμου πίνουν το… αμίλητο νερό

ΟΙ ΚΑΤΑΓΓΕΛΙΕΣ ΕΝΑΝΤΙΩΝ ΥΠΟΥΡΓΩΝ ΠΕΦΤΟΥΝ… ΒΡΟΧΗ ΚΑΙ ΣΤΟ ΓΡΑΦΕΙΟ ΤΟΥ ΠΡΩΘΥΠΟΥΡΓΟΥ ΣΦΥΡΙΖΟΥΝ ΑΔΙΑΦΟΡΑ
Οι καταγγελίες που είδαν το φως της δημοσιότητας τις τελευταίες ημέρες για την περίφημη «παράγκα» που φέρονται να έχουν στήσει δυο υπουργοί της κυβέρνησης σε γραφείο επί της λεωφόρου Συγγρού δεν έχει ευαισθητοποιήσει τα αντανακλαστικά του μεγάρου Μαξίμου. Παρά το γεγονός ότι έχει «βουίξει» η δημοσιογραφική πιάτσα για το τεχνικό γραφείο που έχουν στήσει οι κορυφαίοι συνεργάτες του πρωθυπουργού, στην κυβέρνηση τηρούν σιγή ιχθύος, γεγονός που περιπλέκει ακόμα περισσότερο τα πράγματα.
Καμία αντίδραση, καμία διάψευση, ούτε από το γραφείο του πρωθυπουργού, ούτε από τα γραφεία του Νίκου και του Χρήστου…

Ενώ έχει γίνει σάλος με την αποκάλυψη του Βηματοδότη για το γραφείο των δύο υπουργών στη λεωφόρο Συγγρού, άνθρωποι των οποίων εμφανίζονται σύμφωνα με το δημοσίευμα να λαμβάνουν γρηγορόσημο (κάνουν ταμείο 50.000 ευρώ τη μέρα) για να διεκπεραιώνουν υποθέσεις ιδιωτών και επιχειρηματιών με το Δημόσιο η κυβέρνηση τηρεί σιγή ασυρμάτου. Μάλιστα για το θέμα έχει καταθέσει σχετική ερώτηση στη Βουλή και ο γαλάζιος βουλευτής Αυγενάκης, αλλά απάντηση δεν πήρε. Και δεν έφταναν μόνο αυτά. Η δημοσιογραφική πιάτσα, έχει πάρει φωτιά με νέα στοιχεία που έρχονται στη δημοσιότητα για το «ποιος νοίκιαζε το γραφείο στους δύο υπουργούς της κυβέρνησης;».

Όπως γράφει ο Βηματοδότης, το γραφείο το νοίκιαζε για λογαριασμό των υπουργών βαψομαλλιάς μεγαλοεργολάβος!
Οι πληροφορίες αναφέρουν ότι στις Κυριακάτικες εφημερίδες θα υπάρξουν και άλλες συγκλονιστικές αποκαλύψεις που θα βάλουν φωτιά στο πολιτικό σκηνικό.

Σήμερα 17 Νοεμβρίου 2015 τα ΝΕΑ γράφουν για τους δύο κορυφαίους υπουργούς του Τσίπρα:

«Ενας μεγαλοεργολάβος (με χαρακτηριστικά βαμμένα μαλλιά) φαίνεται πως είναι ο άνθρωπος, όπως μου λένε, που νοίκιασε το περίφημο γραφείο στη λεωφόρο Συγγρού, για λογαριασμό δύο υψηλόβαθμων προσώπων της κυβέρνησης (συνεπικουρούμενων και από ένα τρίτο κυβερνητικό πρόσωπο), όπου συνεργάτες τους δέχονται πολίτες και αντιμετωπίζουν με το αζημίωτο διαφορές «εκκρεμότητές» τους.

Η αποκάλυψη έγινε, μετά από οργισμένες καταγγελίες συριζαίων, από τον ΒΗΜΑτοδότη της Κυριακής και ήδη ο βουλευτής της ΝΔ Ελ. Αυγενάκης κατέθεσε ερώτηση προς τον πρωθυπουργό Αλ. Τσίπρα και τους υπουργούς Εσωτερικών και Δικαιοσύνης με την οποία ζητεί να μάθει σε ποιες ενέργειες έχει προχωρήσει η κυβέρνηση ώστε να μπει λουκέτο σε αυτό το παρα-γραφείο διευθετήσεων ζητημάτων πολιτών.

Εως τώρα η κυβέρνηση σφυρίζει αδιάφορα και αποφεύγει είτε να διαψεύσει την είδηση είτε να βάλει λουκέτο στο γραφείο παρά το γεγονός ότι οι καταγγελίες για τη λειτουργία του και η σύνδεσή του (με το αζημίωτο) με τον μεγαλοεργολάβο πληθαίνουν μέρα με τη μέρα».
Υπο φυσιολογικές συνθήκες, μετά από μια τέτοια δημοσίευση θα έπρεπε το Μέγαρο Μαξίμου να έχει βγει στα… κάγκελα για να αποδείξει ότι τα πράγματα δεν είναι έτσι.
Μέχρι στιγμής καμία αντίδραση.

Όπως καμία αντίδραση δεν υπήρξε ούτε την περασμένη Κυριακή που το θέμα είδε το φώς της δημοσιότητας από το Βήμα:

«Διάφοροι εξοργισμένοι συριζαίοι μου μεταφέρουν ότι δύο υψηλόβαθμα πρόσωπα της κυβέρνησης έχουν νοικιάσει ένα γραφείο επί της λεωφόρου Συγγρού όπου συνεργάτες τους δέχονται πολίτες και αντιμετωπίζουν με το αζημίωτο τις διάφορες «εκκρεμότητές» τους. Με δυο λόγια, στους κύκλους του ΣΥΡΙΖΑ κάνουν λόγο για ένα γραφείο διευθετήσεων και εξυπηρετήσεων, δηλαδή μια μηχανή παρα-διοίκησης η οποία λύνει, υποτίθεται, θέματα πολιτών. Οπως όμως σας προανέφερα, με το αζημίωτο…
Τώρα, θα ρωτήσετε, τι είδους εξυπηρετήσεις διευθετεί το εν λόγω γραφείο; Οσα έχουν να κάνουν με τις σχέσεις πολιτών και Πολιτείας, δηλαδή, για παράδειγμα, ταχύτερη επιστροφή του ΦΠΑ ή απόδοση των οφειλομένων του Δημοσίου σε κάποιον προμηθευτή. Και πώς λειτουργεί; Πάρα πολύ απλά θα έλεγα με το παλαιό, παραδοσιακό και δοκιμασμένο ελληνικό σύστημα, αυτό του «γρηγορόσημου». Προσφέρεις ένα «δωράκι» και το γραφείο «καθαρίζει»…
Είναι τέτοιος ο θόρυβος που έχει προκληθεί από τη λειτουργία του που ορισμένοι λένε ότι έχει μετατραπεί σε… εργοστάσιο και για όσους δεν γνωρίζουν σε μηχανή παραγωγής χρήματος (μαύρου προφανώς). Το «κοπτήρι» κόβει, κατά τα θρυλούμενα, κοντά στις 50.000 ευρώ την ημέρα. Για τέτοια ποσά μιλάμε. Προφανώς δεν τολμώ ούτε να το πιστέψω ούτε καν να το διανοηθώ ότι μπορεί να γίνονται τέτοια πράγματα επί αριστερής διακυβερνήσεως. Ετσι αναμένω με λαχτάρα είτε διαψεύσεις είτε λουκέτο στην εταιρεία των δύο αξιόμαχων στελεχών του κυβερνώντος κόμματος».
Μπορεί να διανοηθεί κανείς ότι υπάρχει έστω και υποψία κορυφαίοι υπουργοί της κυβέρνησης να συμμετέχουν σε τέτοιο φαγοπότι;
Και επιτέλους, πότε έχουν σκοπό να απαντήσουν οι «αδιάφθοροι» του πρωθυπουργικού γραφείου που αυτοδιαφημίζονται ως σερίφηδες της διαπλοκής;

Read more: http://www.newsbomb.gr/politikh/parapolitika/story/643598/kataggelies-enantion-ypoyrgon-sto-maximoy-pinoyn-to-amilito-nero#ixzz3rlDfr99Z