Κατά παντός υπευθύνου και όχι κατά Πανούση η μηνυτήρια αναφορά - Mikrometoxos.gr | Mikrometoxos.gr

Κατά παντός υπευθύνου και όχι κατά Πανούση η μηνυτήρια αναφορά

12.11.2015 00:02
ΜΑΞΙΜΟΥ: ΑΠΟΚΛΕΙΣΤΙΚΟ ΜΕΛΗΜΑ Η ΔΙΑΣΦΑΛΙΣΗ ΤΗΣ ΝΟΜΙΜΟΤΗΤΑΣ
Κατά παντός υπευθύνου και όχι κατά Πανούση η μηνυτήρια αναφορά
Την απορία τους για το γεγονός ότι ο πρώην υπουργός Προστασίας του Πολίτη, ως καθηγητής Εγκληματολογίας ο ίδιος, δεν διακρίνει την διαφορά μεταξύ μήνυσης εναντίον του και μηνυτήρια αναφοράς κατά παντός υπευθύνου, εκφράζουν κυβερνητικές πηγές, «απαντώντας» στις νέες τοποθετήσεις του Γιάννη Πανούση για την υπόθεση των επαφών στελεχών του ΣΥΡΙΖΑ με τρομοκράτες.
«Είναι απορίας άξιο πώς ένας καθηγητής της Εγκληματολογίας δε μπορεί να κατανοήσει ότι δεν υπήρξε καμία μήνυση εναντίον του, κατά την επίσκεψη των Υπουργών Δικαιοσύνης, και Προστασίας του Πολίτη στην Εισαγγελία του Αρείου Πάγου, αλλά μηνυτήρια αναφορά κατά παντός υπευθύνου προκειμένου να διερευνηθεί η οποιαδήποτε παράνομη χρήση απόρρητων εγγράφων», σημειώνεται χαρακτηριστικά.
Οι ίδιες πηγές του Μαξίμου σημειώνουν παράλληλα ότι «αποκλειστικό μέλημα της κυβέρνησης είναι η διασφάλιση της νομιμότητας και ειδικότερα όταν πρόκειται περί θεσμών κρίσιμων για την εθνική ασφάλεια».
Είχε προηγηθεί η νέα τοποθέτηση του κ.Πανούση σε εξαιρετικά σκληρούς τόνους, με ανακοίνωση στην οποία έκανε μεταξύ άλλων λόγο για «χρήσιμους ηλιθίους», ενώ επιτέθηκε στους επικριτές του σχολιάζοντας ότι πρώτα η ίδια η κυβέρνηση εισηγήθηκε προς αυτόν να απευθυνθεί στον Εισαγγελέα, στη συνέχεια αυτός το έπραξε καταθέτοντας έγγραφα, ακολούθως δέχθηκε επίθεση για το χρόνο που το έπραξε και τέλος υπήρξε μήνυση, ενώ όπως υποστηρίζει άσκησε συνταγματικό δικαίωμα.
Νωρίτερα, η κυβερνητική εκπρόσωπος Ολγα Γεροβασίλη κατήγγειλε όσους επιχειρούν να ταυτίσουν τον ΣΥΡΙΖΑ με την τρομοκρατία, τονίζοντας, ότι κάποιοι επιχειρούν να πλήξουν την προσπάθεια της κυβέρνησης σε αυτή την κρίσιμη φάση και παίζουν επικίνδυνα παιχνίδια με στόχο την επιστροφή τους στην εξουσία.
Το πρωί, οι υπουργοί Δικαιοσύνης Νίκος Παρασκευόπουλος, Προστασίας του Πολίτη Νίκος Τόσκας, αλλά και ο γραμματέας της κυβέρνησης Μιχάλης Καλογήρου, μετέβησαν στην εισαγγελία του Αρείου Πάγου, όπου κατέθεσαν στην εισαγγελέα Ευτέρπη Κουτζαμάνη, μηνυτήρια αναφορά κατά παντός υπευθύνου σχετικά με τις διαρροές απορρήτων εγγράφων που έχουν δει το φως της δημοσιότητας.
Εξάλλου, υπήρξαν και καταγγελίες για απειλές προς την πλευρά όσων συμμετείχαν στις επισκέψεις στις φυλακές για να προωθήσουν την βελτίωση των συνθηκών κράτησης, όπως κατήγγειλε η πρώην βουλευτής του ΣΥΡΙΖΑ Βάσω Λέβα, τόσο προς την ίδια όσο και προς τον υπουργό Δικαιοσύνης κ.Παρασκευόπουλο.

Shortlink:

Επικοινωνία | Ταυτότητα | Όροι Χρήσης
Mikrometoxos.gr 2017