Καμπάνια υπέρ του Ευρώ με «πρωταγωνιστή» τον Βαρουφάκη - Mikrometoxos.gr | Mikrometoxos.gr

Καμπάνια υπέρ του Ευρώ με «πρωταγωνιστή» τον Βαρουφάκη

16.05.2016 18:11
Περιοδεία υπέρ της παραμονής της Βρετανίας στην Ευρωπαϊκή Ένωση θα ξεκινήσει επ ονόματι των Εργατικών ο Γιάνης Βαρουφάκης έχοντας στο πλευρό του τον «σκιώδη» υπουργό Οικονομικών Τζον ΜακΝτόνελ και τη βουλευτή των πρασίνων Καρολίν Λούκας.
Η καμπάνια, στο πλαίσιο της πρωτοβουλίας «Μια Άλλη Ευρώπη είναι Εφικτή» (Another Europe is Possible), θα ξεκινήσει από το Λονδίνο με τον Βαρουφάκη, ο οποίος, όπως παρατηρεί ο Guardian, «δέχθηκε σφοδρή κριτική για τους χειρισμούς όσον αφορά το ελληνικό χρέος όταν ήταν υπουργός Οικονομικών αλλά πρόσφατα προειδοποίησε ότι το Brexit θα μπορούσε να βυθίσει την Ευρώπη σε μια ύφεση όπως αυτή της δεκαετίας του ’30».
Σύμφωνα με τους υπευθύνους της πρωτοβουλίας που διοργανώνει την καμπάνια εκατοντάδες άνθρωποι έχουν ήδη δηλώσει συμμετοχή στις εκδηλώσεις, ελπίζοντας ότι τελικά θα είναι χιλίαδες αυτοί που θα κινητοποιηθούν σε όλη το Ηνωμένο Βασίλειο.
Η πρώτη προσέγγιση του Γιάνη Βαρουφάκη με τον ηγέτη των Εργατικών Τζέρεμι Κόρμπιν έγινε στο πλαίσιο του εθνικού συνεδρίου των εμπορικών ενώσεων της χώρας (Trade Union Congress) τον περασμένο Σεπτέμβριο.
Εκεί ο πρώην υπουργός Οικονομικών της Ελλάδας είχε προτείνει στον Κόρμπιν να του δώσει συμβουλές για να σχεδιάσει το οικονομικό πρόγραμμά του… 
Τα σχετικά δημοσιεύματα ανέφεραν ότι ο Γιάννης Βαρουφάκης υποστήριξε πως οι Εργατικοί στη Βρετανία θα πρέπει να πάρουν μαθήματα από τον ΣΥΡΙΖΑ, που έγινε κυβέρνηση στην Ελλάδα με την υπόσχεση να δώσει τέλος στην λιτότητα και να υψώσει ανάστημα απέναντι στις Βρυξέλλες.

Shortlink:

Επικοινωνία | Ταυτότητα | Όροι Χρήσης
Mikrometoxos.gr 2017