ΚΑΙ ΣΤΟ ΓΕΝΙΚΟ ΛΟΓΙΣΤΗΡΙΟ ΤΟΥ ΚΡΑΤΟΥΣ – Κατάληψη στο γραφείο του Χουλιαράκη από μέλη της ΠΟΕ-ΟΤΑ

Μέλη της ΠΟΕ - ΟΤΑ πραγματοποιούν κατάληψη στο κτήριο του Γενικού Λογιστηρίου του Κράτους διαμαρτυρόμενοι για την αλλαγή στα όρια συνταξιοδότηση, Πέμπτη 29 Οκτωβρίου 2015. ΑΠΕ-ΜΠΕ/ΑΠΕ-ΜΠΕ/Παντελής Σαίτας

ΚΑΙ ΣΤΟ ΓΕΝΙΚΟ ΛΟΓΙΣΤΗΡΙΟ ΤΟΥ ΚΡΑΤΟΥΣ

Κατάληψη στο γραφείο του Χουλιαράκη από μέλη της ΠΟΕ-ΟΤΑ

Παράσταση διαμαρτυρίας έξω από το Γενικό Λογιστήριο του Κράτους πραγματοποιούν αυτή την ώρα συνδικαλιστές της ΠΟΕ – ΟΤΑ, ενώ από το πρωί κατέλαβαν το γραφείο του αναπληρωτή υπουργού Οικονομικών Γιώργου Χουλιαράκη.

Τα περίπου 20 άτομα που εισέβαλαν ξαφνικά στο κτίριο του υπουργείου στην Πανεπιστημίου ανήρτησαν ένα πανό που γράφει: «Κάτω τα χέρια από τα βαρέα και ανθυγιεινά. Θα σας τα κόψουμε ΣΥΡΙΖΑ».

Οι εκπρόσωποι των εργαζομένων στην τοπική αυτοδιοίκηση αντιδρούν στην Κοινή Υπουργική Απόφαση των υπουργών Οικονομικών Γιώργου Χουλιαρακη και Εργασίας Γιώργου Κατρουγκαλου για τα όρια ηλικίας συνταξιοδότησης στο Δημόσιο.

Σύμφωνα με την ΠΟΕ – ΟΤΑ, με την εν λόγω ΚΥΑ ανοίγει το δρόμο για κατάργηση τουκαθεστώτος βαρέων και ανθυγιεινών των υπαλλήλων στην καθαριότητα των δήμων, γεγονός που θα επιφέρει αύξηση ορίων συνταξιοδότησης και μείωση συντάξεων.