Και ο Άδωνις τελικά “παρών” στην κούρσα της διαδοχής

Μετά το σάλο που προέκυψε στο εσωτερικό της Νέας Δημοκρατίας, με αφορμή τη χθεσινή απόφαση της Κεντρικής Εφορευτικής Επιτροπής να ανάψει κόκκινο στην υποψηφιότητα του Άδωνι Γεωργιάδη, τελικά φαίνεται πως η…τυπολατρία μπήκε στην άκρη.
Σε νέα συνεδρίαση, που ολοκληρώθηκε πριν λίγα λεπτά, η ΚΕΦΕ αποφάσισε τελικά, μετά και τις έντονες αντιδράσεις, να κάνει δεκτή την υποψηφιότητα του βουλευτή και πρώην υπουργού Υγείας, ανοίγοντας το δρόμο της συμμετοχής του στη διαδικασία για την ανάδειξη του νέου ηγέτη του κόμματος της αξιωματικής αντιπολίτευσης.
“Ενημερώθηκα από τον πρόεδρο της ΚΕΦΕ ότι έγινε δεκτή η ένστασή μου και κατά συνέπεια προχωράει κανονικά. Η απόφαση της ΚΕΦΕ η χθεσινή ήταν τυπικώς ορθή γι’ αυτό δεν κατηγόρησα τα μέλη της ΚΕΦΕ. Ήταν δικό μου σφάλμα ότι καθυστέρησα και ότι δεν ενημέρωσα. Δεν υπάρχει καμία αιχμή. Θέλω να ευχαριστήσω τα μέλη της και ιδιαίτερα τον πρόεδρό της τον κ. Παπαμιμίκο. Πολλές από τις κατηγορίες που ακούστηκαν σε βάρος του είναι άδικες”, είπε ο κ. Γεωργιάδης προσθέτοντας:
“Θέλω να ευχαριστήσω τους συνυποψήφιους μου. Ο Βαγγέλης Μεϊμαράκης με πήρε πρώτος τηλέφωνο για να μου πει ότι διαφωνεί με ό,τι έγινε. Στη συνέχεια με πήρε ο κ. Τζιτζικώστας και ο κ. Μητσοτάκης. Είμαστε αγαπημένοι και συναγωνιστές. Δεν έχω κανένα αντίπαλο στη ΝΔ. Αντίπαλός μου είναι μόνος ο ΣΥΡΙΖΑ και ο Τσίπρας τον οποίο θα κερδίσω αν με εκλέξουν απέναντί του.
Θέλω επίσης να ευχαριστήσω όλους όσοι τοποθετήθηκαν δημόσια για το ζήτημά μου. Ξεχωρίζω την παρέμβαση του Α. Σαμαρά ο οποίος με συγκίνησε με την ξεκάθαρη στάση που έλαβε. Η ΝΔ θα βγει πιο δυνατή, πιο ενωμένη, πιο αγαπημένη. Πάμε να κάνουμε τη ΝΔ δυνατή. Τέλος, ένα μεγάλο ευχαριστώ στους 50 που υπέγραψαν και τους χιλιάδες που μου έχουν στείλει SMS, Tweets, Facebook και μηνύματα. Καλώ τον κόσμο να συμμετάσχει. Πάμε μπροστά όλα καλά”.
Το στοιχείο που βάρυνε περισσότερο ήταν το γεγονός ότι οι τρεις έτεροι υποψήφιοι, οι κύριοι Μεϊμαράκης, Μητσοτάκης και Τζιτζικώστας, είχαν εξ’ αρχής διαμηνύσει πως συμφωνούν στο να βρεθεί στο στίβο της διαδοχής ο κ. Γεωργιάδης.
Το πρόσωπο που συγκεντρώνει τα πυρά πολλών γαλάζιων στελεχών, καθώς και του υπηρεσιακού προέδρου, Βαγγέλη Μεϊμαράκη, είναι ο γραμματέας του κόμματος και πρόεδρος της Κεντρικής Εφορευτικής Επιτροπής, Ανδρέας Παπαμιμίκος.
Προ ολίγου, από το βήμα της Κοινοβουλευτικής Ομάδας της αξιωματικής αντιπολίτευσης, ο κ. Μεϊμαράκης επιβεβαίωσε το χάσμα που τον χωρίζει από το γραμματέα του κόμματος, στον οποίο και επιφύλαξε ένα μεγαλοπρεπέστατο…άδειασμα. “Η εφορευτική επιτροπή, που είναι πλήρως αυτόνομη και λαμβάνει αποφάσεις, με τις οποίες μπορεί και να μη συμφωνούμε και εγώ δε συμφωνώ με αυτό που έγινε χθες, έκανε δεκτή την ένσταση Γεωργιάδη. Με τον κ. Παπαμιμίκο έχω να μιλήσω από την Κυριακή των εκλογών”, τόνισε χαρακτηριστικά ο πρόεδρος της Νέας Δημοκρατίας, την ώρα που πληροφορίες από το περιβάλλον του τον φέρνουν έτοιμο να ζητήσει ακόμα και την παραίτηση του γραμματέα, σε περίπτωση που τα “φάλτσα” του συνεχιστούν.