Και οι 18 κατηγορούμενοι για την δολοφονία του Παύλου Φύσσα θα παρίστανται σε κάθε συνεδρίαση

Την αυτοπρόσωπη παρουσία όλων όσοι φέρονται ότι εμπλέκονται στη δολοφονία του Παύλου Φύσσα διέταξε το Τριμελές Εφετείο Κακουργημάτων.

Το δικαστήριο υιοθέτησε την πρόταση της εισαγγελέως, μετά από αίτημα  της οικογένειας Φύσσα. Έτσι, στην επόμενη συνεδρίαση, που θα διεξαχθεί στις 24 Ιουνίου, στο εδώλιο θα καθίσουν και οι 18 κατηγορούμενοι, μεταξύ  των οποίων και ο Γιώργος Ρουπακιάς.

Νωρίτερα, η εισαγγελέας της έδρας είχε προτείνει να γίνει δεκτό το αίτημα της οικογένειας Φύσσα να εμφανίζονται σε κάθε συνεδρίαση -και μέχρι την ολοκλήρωση της εξέτασης της υπόθεσης της δολοφονίας Φύσσα- και οι 18 κατηγορούμενοι.

«Το δικαστήριο έχει τη δυνατότητα να καλέσει τους κατηγορούμενους προς διερεύνηση της αλήθειας. Είναι απαραίτητη η εμφάνιση των κατηγορουμένων κατά τη διάρκεια της εξέτασης των μαρτύρων για να δούμε αν πράγματι τους αναγνωρίζουν», είπε η εισαγγελική λειτουργός, επισημαίνοντας ότι ο μάρτυρας που ακολουθεί (σ.σ.: μέλος της παρέας του Παύλου Φύσσα) είναι αυτόπτης και φέρεται να έχει αναγνωρίσει δύο άτομα.

Στον αντίποδα, οι υπερασπιστές των κατηγορουμένων αντέτειναν ότι  η καθημερινή παρουσία των εντολέων τους στο δικαστήριο θα έχει για εκείνους οικονομικές συνέπειες, καθώς θα τους δημιουργήσει προβλήματα με την εργασία τους. Επιπλέον, αναρωτήθηκαν για ποιο λόγο το συγκεκριμένο αίτημα δεν υποβλήθηκε νωρίτερα και άφησαν αιχμές για παρεμβάσεις στους μάρτυρες. «Μην αφήνετε αιχμές να αιωρούνται. Να είστε σαφής», ήρθε η παρατήρηση της προέδρου.

Μάλιστα, για να ενισχύσουν το επιχείρημα ότι δεν είναι απαραίτητη η αυτοπρόσωπη παρουσία των κατηγορουμένων, τόνισαν πως στον Τύπο έχουν δημοσιευθεί φωτογραφίες τους χωρίς κανείς να αναγνωριστεί.

Αξίζει να σημειωθεί ότι σήμερα στο εδώλιο καθόταν ένας από τους συνολικά 18 κατηγορούμενους στην υπόθεση.