Και νέες μεγάλες απώλειες γνώρισαν τα ευρωπαικά χρηματιστήρια | Mikrometoxos.gr

Και νέες μεγάλες απώλειες γνώρισαν τα ευρωπαικά χρηματιστήρια

13.11.2015 20:08
Με αρνητικά πρόσημα έκλεισαν οι ευρωπαϊκοί δείκτες στα Χρηματιστήρια της Ευρώπης, σήμερα Παρασκευή 13 Νοεμβρίου, καταγράφοντας τις μεγαλύτερες απώλειες για τις τελευταίες τρεις εβδομάδες με τους επενδυτές να επικεντρώνονται στο εταιρικά αποτελέσματα, αλλά και στην οικονομία της Ευρωζώνης.
Πιο συγκεκριμένα, ο πανευρωπαϊκός Stoxx Europe 600 έκλεισε με απώλειες -0,86% στις 369,35 μονάδες, ενώ σε επίπεδο εβδομάδας έχασε -2,7%. Ο βρετανικός FTSE έκλεισε πτωτικά -0,98% στις 6.118 μονάδες.
Ο γαλλικός CAC έκλεισε με απώλειες -1% στις 4.807 μονάδες. Ο γερμανικός DAX έκλεισε χαμηλότερα κατά -0,69% στις 10.708 μονάδες. Φυσικά να μην ξεχνάμε ότι πριν 3-4 εβδομάδες διαπραγματευόντουσαν πολύ χαμηλότερα από τα νυν επίπεδα τιμών τους. Λ.χ. ο Dax βρισκόταν στις 9500 μονάδες…
Σημειώνεται ότι χθες, Πέμπτη, η τιμή του πετρελαίου υποχώρησε σε χαμηλό δυόμισι μηνών, μετά την ανακοίνωση από την αμερικανική κυβέρνηση ότι τα αποθέματα πετρελαίου αυξήθηκαν τέσσερις φορές περισσότερο από τις προσδοκίες της αγοράς. Μάλιστα, το αμερικανικό αργό νωρίς σήμερα, Παρασκευή, διαπραγματευόταν στα 41,55 δολάρια, σημειώνοντας πτώση 0,48%.
Εν τω μεταξύ, στο επίκεντρο του επενδυτικού ενδιαφέροντος τίθενται οι ανακοινώσεις για την ανάπτυξη των οικονομιών χωρών της ζώνης του ευρώ. Νωρίτερα, ανακοινώθηκε ότι η γερμανική οικονομία επιβραδύνθηκε το γ’ τρίμηνο του 2015, με το ΑΕΠ της να αυξάνεται κατά 0,3%, ενώ το γαλλικό ΑΕΠ παρουσίασε αύξηση (+0,3%) ύστερα από τη στασιμότητα που είχε καταγραφεί το δεύτερο τρίμηνο του έτους.
*Τα όσα αναγράφονται στη στήλη είναι προιόν δημοσιογραφικής έρευνας και δεν αποτελούν προτροπή αγοράς, πώλησης ή διακράτησης μετοχών

Shortlink:

Επικοινωνία | Ταυτότητα | Όροι Χρήσης
Mikrometoxos.gr 2017