Και νέες αξιέπαινες πρωτοβουλίες... - Mikrometoxos.gr | Mikrometoxos.gr

Και νέες αξιέπαινες πρωτοβουλίες…

30.12.2015 00:03

ΓΕΥΜΑ ΓΙΑ 600 ΠΡΟΣΦΥΓΕΣ ΠΟΥ ΦΙΛΟΞΕΝΟΥΝΤΑΙ ΣΤΟ ΓΗΠΕΔΟ ΧΟΚΕΪ ΣΤΟ ΕΛΛΗΝΙΚΟ…

Γεύμα για περίπου 600 πρόσφυγες που φιλοξενούνται στο γήπεδο Χόκεϊ, στο Ελληνικό, προσφέρθηκε την Τρίτη το μεσημέρι, στο πλαίσιο του προγράμματος «We care», με αφορμή τις ημέρες των εορτών. Εκτός από το γεύμα, στα παιδιά των προσφύγων προσφέρθηκαν και δώρα που προκάλεσαν τη χαρά και τον ενθουσιασμό τους.

Η πρωτοβουλία πραγματοποιήθηκε με τη συνεργασία του «Ιδρύματος Μαριάννα Β. Βαρδινογιάννη» και του Φιλανθρωπικού Οργανισμού «ΑΠΟΣΤΟΛΗ» της Ιεράς Αρχιεπισκοπής Αθηνών, καθώς και με τη συμμετοχή της «Κεντρικής Ένωσης Δήμων Ελλάδας» (ΚΕΔΕ), του Νοσοκομείου Παίδων «Η Αγία Σοφία» και του Ιατρικού Συλλόγου Αθηνών.

Ο πρόεδρος της ΚΕΔΕ, κ. Πατούλης με παιδιά προσφύγων

Αξίζει να σημειωθεί ότι το Πρόγραμμα «We care», που αποτελεί πρωτοβουλία του «Ιδρύματος Μαριάννα Β. Βαρδινογιάννη», αφορά βρέφη, παιδιά και εφήβους ως 16 ετών, στα οποία παρέχεται δωρεάν εξέταση, ιατροφαρμακευτική περίθαλψη, προληπτικός έλεγχος και εμβολιασμός.

Η κυρία Μαριάννα Βαρδινογιάννη με συντελεστές της προσπάθειας

Μετά από την εξέταση, δίνεται σε κάθε παιδί ένα ειδικό βιβλιάριο υγείας με το οποίο σε περίπτωση ανάγκης για νοσηλεία, μπορεί να διακομίζεται στο Νοσοκομείο Παίδων «Η Αγία Σοφία». Όλες οι περιπτώσεις καταγράφονται και γίνεται η σχετική ενημέρωση των αρμόδιων φορέων.  Το πρόγραμμα θα επεκταθεί σε διάφορα μέρη της Ελλάδας, με προτεραιότητα στις περιοχές όπου υπάρχει μεγαλύτερο πρόβλημα, και πάντα σε συνεννόηση με τους αντίστοιχους Δήμους.

Shortlink:

Επικοινωνία | Ταυτότητα | Όροι Χρήσης
Mikrometoxos.gr 2017