Και μία αισιόδοξη νότα... Πιθανή μια άνοδος 16% στον S&P 500 - Mikrometoxos.gr | Mikrometoxos.gr

Και μία αισιόδοξη νότα… Πιθανή μια άνοδος 16% στον S&P 500

15.10.2015 00:39

Tom Lee: Πιθανή μια άνοδος 16% στον S&P 500 [Ιδρυτής της Fundstrat Global Advisors]

Δεν αλλάζει κατεύθυνση το μακροχρόνιο ράλι στην αμερικανική χρηματιστηριακή αγορά, παρά το γεγονός ότι ο δείκτης S&P 500 καταγράφει απώλειες 3% από την αρχή του έτους, όπως δήλωσε ο Tom Lee, ιδρυτής της Fundstrat Global Advisors.

Ο Lee επεσήμανε στο «CNBC» ότι διατηρεί τον ετήσιο του στόχο για τον S&P 500 στις 2.325 μονάδες, στο τέλος του έτους, κάτι που σημαίνει άνοδος 16% σε σχέση με τα τρέχοντα επίπεδα του αμερικανικού δείκτη.

Αν και ο Lee παραδέχεται ότι μπορεί να φαίνεται υπερβολικό, σημειώνει ότι η αγορά έχει «δει» ακραία ράλι στο παρελθόν. «Να θυμάστε ότι το 1998 είχαμε ένα “άλμα” σχεδόν 20% μόλις σε δύο μήνες. Νομίζω ότι κατά κάποιο τρόπο βρισκόμαστε σε παρόμοια θέση», δήλωσε.

Αν και η ψυχολογία της αγοράς ήταν αρνητική καθώς πλησίαζε η περίοδος δημοσίευσης αποτελεσμάτων, ο Lee τόνισε ότι αυτό θα μπορούσε σύντομα να αλλάξει, οδηγώντας στη συνέχεια τις μετοχές υψηλότερα. Σύμφωνα με τη FactSet, τα εταιρικά αποτελέσματα του γ’ τριμήνου αναμένεται να μειωθούν κατά 5,1% σε ετήσια βάση. Ο τομέας της ενέργειας αναμένεται να δεχτεί το μεγαλύτερο πλήγμα, με μια εκτιμώμενη «βουτιά» 64,5%.

Όμως, ο Lee δήλωσε ότι οι κυριότεροι παράγοντες πίσω από την πτώση των κερδών -το ισχυρό δολάριο και οι χαμηλές τιμές του πετρελαίου- ξεθωριάζουν. Ο Lee ανέφερε ότι χωρίς την επίδραση του ισχυρού δολαρίου, τα εταιρικά οργανικά κέρδη θα παρουσίαζαν αύξηση 8% για το 2015. Επιπλέον, σύμφωνα με τον ίδιο, το ισχυρότερο δολάριο αντανακλά τη βελτίωση της εγχώριας ανάπτυξης.

*Τα όσα αναγράφονται στη στήλη είναι προιόν δημοσιογραφικής έρευνας και δεν αποτελούν προτροπή αγοράς, πώλησης ή διακράτησης μετοχών

Shortlink:

Επικοινωνία | Ταυτότητα | Όροι Χρήσης
Mikrometoxos.gr 2017