Καθαρή νίκη ΣΥΡΙΖΑ με διαφορά 7,5 μονάδων!!! - Mikrometoxos.gr | Mikrometoxos.gr

Καθαρή νίκη ΣΥΡΙΖΑ με διαφορά 7,5 μονάδων!!!

20.09.2015 21:11

Καθαρή νίκη ΣΥΡΙΖΑ με διαφορά 7,5 μονάδων

ΚΩΝΣΤΑΝΤΙΝΟΣ ΖΟΥΛΑΣ
Βάσει των μέχρι τώρα εκτιμήσεων ο ΣΥΡΙΖΑ θα έχει περί τις 145 έδρες, η ΝΔ 75, η ΧΑ 19, το ΠΑΣΟΚ 17, το ΚΚΕ 15, το Ποτάμι 10, οι ΑΝΕΛ 10 και η νεοσεισερχόμενη Ενωση Κεντρώων 9. Τα στοιχεία αυτά προδιαγράφουν μάλλον και τις πολιτικές εξελίξεις καθώς ήδη τα στελέχη του ΣΥΡΙΖΑ φωτογραφίζουν ως προνομιακό τους κυβερνητικό εταίρο τον κ. Πάνο Καμμένο με τον οποίο από κοινού θα έχουν περί τις 155 έδρες και το πιθανότερο είναι να ανακοινώσουν ήδη από απόψε την συνέχιση της κοινής τους κυβερνητικής πορείας.

Παράλληλα οι βουλευτές της ΝΔ ήδη προεξοφλούν ότι θα παραμείνουν αυτονοήτως στην θέση της αξιωματικής αντιπολιτεύσεως. Η θετική έκπληξη των εκλογών είναι χωρίς άλλο το ποσοστό που έλαβε το ΠΑΣΟΚ το οποίο φέρεται να έχει συγκεντρώνει περί το 6,5% ενώ η αρνητική αφορά το κόμμα του κ. Θεοδωράκη το οποίο περιορίζεται πλέον στο 4% και σε 10 έδρες από τις 17 που είχε.

Σε κάθε περίπτωση προεξοφλείται ότι ούτε το ΠΑΣΟΚ ούτε το Ποτάμι θα αποδέχονταν τυχόν πρόταση του κ. Τσίπρα για μια κυβέρνηση ευρύτερης συνεργασίας, πόσο μάλλον όταν τα κουκιά του ΣΥΡΙΖΑ με τους ΑΝΕΛ επαρκούν για την πλειοψηφία, ενώ επιπλέον η κ. Γεννηματά και ο κ. Θεοδωράκης έχουν δηλώσει σε ανύποπτο χρόνο ότι δεν θα συνέπρατταν στο ίδιο σχήμα με τον κ. Καμμένο.
Με τα δεδομένα αυτά θα έλεγε κανείς ότι τα δύσκολα για την χώρα μάλλον αρχίζουν από αύριο δεδομένου ότι μια κυβέρνηση ΣΥΡΙΖΑ/ΑΝΕΛ με ισχνότερη πλειοψηφία από αυτή που είχε (διέθετε 162 έδρες και περιορίζεται σε 155) θα κληθεί να εφαρμόσει ένα μνημόνιο και σειρά μεταρρυθμίσεων τις οποίες τα ίδια τα στελέχη των δύο κομμάτων υποστηρίζουν ότι δεν πιστεύουν και ότι θα επιχειρήσουν να ανατρέψουν.

Shortlink:

Επικοινωνία | Ταυτότητα | Όροι Χρήσης
Mikrometoxos.gr 2017