Κάμερον για υποστηρικτές BRexit: Αυτό που προτείνουν είναι ένα άλμα στο σκοτάδι | Mikrometoxos.gr

Κάμερον για υποστηρικτές BRexit: Αυτό που προτείνουν είναι ένα άλμα στο σκοτάδι

28.02.2016 12:38

Κάμερον για υποστηρικτές BRexit: Αυτό που προτείνουν είναι ένα άλμα στο σκοτάδι

Να αναγνωρίσουν τους κινδύνους που ενέχει το ενδεχόμενο BRexit κάλεσε σήμερα ο πρωθυπουργός της Βρετανίας Ντέιβιντ Κάμερον τους υποστηρικτές του, δεδομένου ότι η έξοδος της χώρας από την Ευρωπαϊκή Ένωση για την οποία θα διεξαχθεί δημοψήφισμα στις 23 Ιουνίου βρίσκεται στο επίκεντρο έντονης δημόσιας συζήτησης.

Συγκεκριμένα, και με άρθρο του που δημοσιεύεται στην εφημερίδα The Daily Telegraph, ο Κάμερον αποκαλεί “στοίχημα του αιώνα” μια ενδεχόμενη έξοδο από την ΕΕ.

“Όταν ζητείται από αυτούς που διεξάγουν εκστρατεία υπέρ της εξόδου της Βρετανίας να παρουσιάσουν ένα σχέδιο της χώρας εκτός της Ευρωπαϊκής Ένωσης, γίνονται ασαφείς”, υπογραμμίζει ο πρωθυπουργός, ενώ προσθέτει: “Αυτό που προτείνουν σήμερα είναι ένα άλμα στο σκοτάδι. Δεν αρκεί απλά να διαβεβαιώνουν ότι όλα θα είναι καλά όταν θέσεις εργασίας και το μέλλον της χώρας μας διακυβεύονται”.

Ο επικεφαλής της βρετανικής κυβέρνησης ανατρέπει, επιπλέον, το επιχείρημα ότι η Βρετανία θα εξακολουθήσει να έχει πρόσβαση στην ενιαία αγορά μετά την έξοδο από την Ένωση των 28. “Δεν υπάρχει καμιά αμφιβολία για μένα ότι η μόνη βεβαιότητα μιας εξόδου (από την ΕΕ), είναι η αβεβαιότητα. Υπάρχουν πολλοί κίνδυνοι αν εγκαταλείψουμε την Ευρώπη”, σημειώνει.

Shortlink:

Επικοινωνία | Ταυτότητα | Όροι Χρήσης
Mikrometoxos.gr 2017