Ισχυρή τραπεζική πτώση -11% πιέζει το ΧΑ -1,26% στις 699 μον. – Τα discount στα βιβλία προσφορών -36% έως -44% | Mikrometoxos.gr

Ισχυρή τραπεζική πτώση -11% πιέζει το ΧΑ -1,26% στις 699 μον. – Τα discount στα βιβλία προσφορών -36% έως -44%

05.11.2015 12:55
Ισχυρή τραπεζική διόρθωση έως -11% σημειώνεται και σήμερα  στο ελληνικό χρηματιστήριο, απόρροια των discount που  εμφανίζουν οι τιμές των ΑΜΚ και των εν εξελίξει βιβλίων προσφορών όπου καταγράφονται δυσκολίες. Η πρώτη εικόνα που διαμορφώνεται όσον αφορά τα βιβλία προσφορών είναι ότι υπάρχουν δυσκολίες σε σχέση με την αρχική αισιοδοξία ενώ το βιβλίο προσφορών της Πειραιώς ίσως παραταθεί μέσα στο Σαββατοκύριακο.

Η Πειραιώς θα κλείσει σήμερα ή αύριο 6 Νοεμβρίου το βιβλίο προσφορών αντλώντας νέα κεφάλαια 1,6 δισεκ και περίπου 600 εκατ από την μετατροπή των ομολογιακών σε μετοχές μέσω της προσφοράς ανταλλαγής.
Η προσδιοριζόμενη τιμή κινείται μεταξύ 0,048 με 0,05 ευρώ προ των reverse split 1 προς 100. Στις 10 Νοεμβρίου ξεκινάει το βιβλίο προσφορών της Eurobank και ακολουθεί σχεδόν ταυτόχρονα η Alpha bank.
Πολύ έγκαιρα έχουμε επισημάνει ότι οι τράπεζες και ξένοι θεσμικοί θέλουν χαμηλά τις τιμές.
Με μεγάλη συνέπεια ταχθήκαμε κατά της ανατιμητικής κερδοσκοπίας κατά της ανόδου των τραπεζικών μετοχών, υποστηρίζουμε ότι μια πτώση -30% με -40% θα βοηθήσει ακόμη περισσότερο τις αυξήσεις κεφαλαίου.
Το μόνο κίνητρο που έχουν οι ιδιώτες μετοχές σε αυτές τις ΑΜΚ είναι οι πολύ χαμηλές τιμές. Τα reverse split όπως έγκαιρα είχαμε αναφέρει θα οδηγήσουν σε διόρθωση την αγορά ενώ προσοχή θα υπάρξει διόρθωση και με την είσοδο των νέων μετοχών κυρίως από τους ομολογιούχους που θα κατέχουν μετοχές.
Μέσα σ’ αυτό το περιβάλλον το ελληνικό χρηματιστήριο  κινείται πτωτικά με το Γενικό Δείκτη να διαπραγματεύεται  στις 699 μονάδες με πτώση -1,25% έχοντας  χαμηλό στις 698,51  μονάδες και υψηλό στις 707,56 μονάδες. Βραχυχρόνια οι 695 μονάδες ως στήριξης και οι 730 μονάδες ως αντίσταση είναι κρίσιμες για το ελληνικό χρηματιστήριο.
Ο τζίρος σε χαμηλά επίπεδα, καθώς οι τιμές έχουν απαξιωθεί πολύ, ωστόσο ο όγκος και σήμερα θεωρείται αξιόλογος και οφείλεται προφανώς στις τράπεζες που διακινούν το 90% του όγκου της αγοράς λόγω της υπερπληθώρας μετοχών (37 δισεκ. μετοχές) σε απαξιωμένες τιμές. Πιο αναλυτικά η αξία συναλλαγών διαμορφώνεται στα 14 εκατ. ευρώ ενώ ο όγκος φθάνει στα 83 εκατ. τεμάχια, με τα 76 εκατ. τεμάχια να διακινούνται στις τράπεζες και 2,7 εκατ. στα warrants.
*Τα όσα αναγράφονται στη στήλη είναι προιόν δημοσιογραφικής έρευνας και δεν αποτελούν προτροπή αγοράς, πώλησης ή διακράτησης μετοχών

Shortlink:

Επικοινωνία | Ταυτότητα | Όροι Χρήσης
Mikrometoxos.gr 2017