ΙΣΤΟΡΙΚΗ ΠΡΩΤΙΑ:- Οι Rolling Stones ξεσήκωσαν την Κούβα - Mikrometoxos.gr | Mikrometoxos.gr

ΙΣΤΟΡΙΚΗ ΠΡΩΤΙΑ:- Οι Rolling Stones ξεσήκωσαν την Κούβα

26.03.2016 16:02
Οι Rolling Stones ανέβηκαν στην σκηνή και το πλήθος ξεσηκώθηκε… Η εικόνα αυτή δεν θα ήταν παράξενη ούτε καν αξιοσημείωτη για τις περισσότερες χώρες του δυτικού κόσμου, όμως, στην Κούβα έχει μια ιδιαίτερη σημειολογική σημασία -η χώρα όπου η ξένη, ροκ μουσική απαγορευόταν δια νόμου «υποκλίθηκε» στους γερόλυκους της ροκ.
ΙΣΤΟΡΙΚΗ ΠΡΩΤΙΑ

Οι Rolling Stones ξεσήκωσαν την Κούβα

 

  • ΕΘΝΟΣ On Line

 
Οι Rolling Stones ξεσήκωσαν την Κούβα

Το θρυλικό συγκρότημα έδωσε την Παρασκευή την πρώτη του συναυλία στην χώρα του Κάστρο, και χιλιάδες θαυμαστές έσπευσαν να ακούσουν από κοντά την αγαπημένη τους μουσική.

Η πρώτη ροκ συναυλία ήταν δωρεάν για όλους όσους ήθελαν να την απολαύσουν, μια ευκαιρία που άδραξαν οι κάτοικοι της Αβάνας. «Γεια σου Αβάνα, καλησπέρα αγαπημένοι μου Κουβανοί» είπε ο Μικ Τζάγκερ μόλις ανέβηκε στην σκηνή, κάνοντας το πλήθος να ξεσηκωθεί. Η συναυλία αυτή έρχεται μόλις μερικές ημέρες μετά από την επίσκεψη του Μπαράκ Ομπαμα στην χώρα –μια ιστορική ημέρα που έβαλε τέλος σε δεκαετίες αντιπαλότητας μεταξύ της Κούβας και των ΗΠΑ.

Το πρώτο τραγούδι που έπαιξαν ήταν το «Jumpin’ Jack Flash», το οποίο είχε ηχογραφηθεί για πρώτη φορά το 1968 όταν οι Κουβανοί θαυμαστές της ροκ αντήλλασσαν υπό συνθήκες μυστικότητας πειρατικούς δίσκους βινυλίου με τον κίνδυνο να σταλούν σε μπριγάδες αγροτικής εργασίας για να γιατρευτούν από την «ιδεολογική παρέκκλιση».

Το συγκρότημα συνέχισε με το «It’s Only Rock ‘n Roll (But I Like It)», με όποιο μήνυμα μπορεί να έχει αυτό για τους Κουβανούς φαν, οι οποίοι κάποτε αντιμετώπιζαν διακρίσεις για τις προτιμήσεις τους στη μουσική.

 
Οι Rolling Stones ξεσήκωσαν την Κούβα

Οι θαυμαστές του ροκ συγκροτήματος άρχισαν να συγκεντρώνονται 18 ώρες πριν από την ώρα που θα άρχιζε η συναυλία, ενώ υπολογίζεται ότι αυτοί που την παρακολούθησαν ξεπέρασαν το μισό εκατομμύριο.

«Μου αρέσει ο Μικ Τζάγκερ τόσο πολύ. Πάντοτε το ονειρευόμουνα αυτό. Δεν μπόρεσα να κοιμηθώ όταν έμαθα ότι θα μας επισκεφτεί», σημείωσε η Άνχελα Μενέντες, μια θαυμάστρια του συγκροτήματος.

Το συγκρότημα των Rolling Stones «γεννήθηκε» το 1962 στο Λονδίνο, μόλις τρία χρόνια μετά την ανατροπή από τους αντάρτες του Φιντέλ Κάστρο της φιλοαμερικανικής κυβέρνησης της Κούβας. «Επίσκεψη από τον Ομπάμα και τώρα οι Rolling Stones. Είναι μοναδικό και ιστορικό. Οπότε, ναι είναι ωραίο για μας να είμαστε εδώ» δήλωσε κάποιος άλλος φαν του συγκροτήματος.

 
Οι Rolling Stones ξεσήκωσαν την Κούβα

Ωστόσο, η επαναστατική κυβέρνηση του Κάστρο θεώρησε συγκροτήματα όπως οι Rolling Stones και οι Beatles ως επικίνδυνα ανατρεπτικά και απαγόρευσε την μουσική τους στην τηλεόραση και το ραδιόφωνο.

«Ο χρόνος αλλάζει τα πάντα», δήλωσε ο 72χρονος σήμερα Μικ Τζάγκερ στους δημοσιογράφους κατά την άφιξή του στο αεροδρόμιο της Αβάνας την Πέμπτη.

Η συναυλία αυτή θεωρείται από πολλούς ένα σημάδι των σημαντικών αλλαγών, που έχουν αρχίσει να διαφαίνονται στο νησί. Πριν από περίπου 15 χρόνια, κάτι τέτοιο θα ήταν αδύνατο..

ΟΛΕΣ ΟΙ ΦΩΤΟΓΡΑΦΙΕΣ

  • Οι Rolling Stones ξεσήκωσαν την Κούβα
  • Οι Rolling Stones ξεσήκωσαν την Κούβα
  • Οι Rolling Stones ξεσήκωσαν την Κούβα
  • Οι Rolling Stones ξεσήκωσαν την Κούβα
  • Οι Rolling Stones ξεσήκωσαν την Κούβα

Shortlink:

Επικοινωνία | Ταυτότητα | Όροι Χρήσης
Mikrometoxos.gr 2017