Ισλανδία: Εκλογές ζητούν οι πολίτες για το σκάνδαλο των "Εγγράφων του Παναμά" - Mikrometoxos.gr | Mikrometoxos.gr

Ισλανδία: Εκλογές ζητούν οι πολίτες για το σκάνδαλο των “Εγγράφων του Παναμά”

10.04.2016 09:00

Εκλογές ζητούν οι πολίτες στην Ισλανδία, καθώς μέλη της κυβέρνησης της χώρας φέρονται να εμπλέκονται στο σκάνδαλο των “Εγγράφων του Παναμά”.

Συγκεκριμένα, χιλιάδες άνθρωποι συγκεντρώθηκαν εκ νέου χθες μπροστά από το κοινοβούλιο στο Ρέικιαβικ απαιτώντας να διεξαχθούν εκλογές “αμέσως” και να παραιτηθεί η νέα κυβέρνηση της χώρας, δύο υπουργοί της οποίας φέρονται να εμπλέκονται στο σκάνδαλο των “Εγγράφων του Παναμά”.

Σύμφωνα με την αστυνομία, 5.000 έως 6.000 άνθρωποι συγκεντρώθηκαν στην πλατεία μπροστά από το Κοινοβούλιο, ενώ τη Δευτέρα το βράδυ υπολογίζεται ότι διαδήλωσαν τουλάχιστον 8.000 άνθρωποι.

Η κινητοποίηση ολοκληρώθηκε χωρίς να σημειωθούν επεισόδια. “Μπιάρνι, Όλεφ παραιτηθείτε τώρα, καταπατήσατε κάθε ηθική” ήταν το σύνθημα που αναγραφόταν σε ένα πανό κι αναφερόταν στους υπουργούς Οικονομικών Μπιάρνι Μπενέντικστον και Εσωτερικών Όλεφ Νορντάλ, τα ονόματα των οποίων αναφέρονται στα “Έγγραφα του Παναμά”

Όπως το συνηθίζουν, οι διαδηλωτές σφύριζαν αποδοκιμαστικά, χτυπούσαν μεταλλικά κουτιά, έπαιζαν τύμπανα και χειροκροτούσαν ρυθμικά. Ένα ροκ συγκρότημα ανέβηκε σε μια αυτοσχέδια σκηνή που στήθηκε σε ένα φορτηγό κι έπαιξε το τραγούδι “Take the Power Back” (Πάρτε πίσω την εξουσία) των Rage Against the Machine.

Shortlink:

Επικοινωνία | Ταυτότητα | Όροι Χρήσης
Mikrometoxos.gr 2017