Θύμα ξυλοδαρμού έπεσε ο βουλευτής της Νέας Δημοκρατίας Βασίλης Οικονόμου στα Εξάρχεια | Mikrometoxos.gr

Θύμα ξυλοδαρμού έπεσε ο βουλευτής της Νέας Δημοκρατίας Βασίλης Οικονόμου στα Εξάρχεια

16.12.2015 00:42

Ξυλοκόπησαν τον Β. Οικονόμου στα Εξάρχεια

Θύμα ξυλοδαρμού έπεσε ο βουλευτής της Νέας Δημοκρατίας Βασίλης Οικονόμου στα Εξάρχεια, την ώρα που έτρωγε σε γνωστό εστιατόριο στην οδό Βαλτετσίου 46.
Σύμφωνα με τις πρώτες πληροφορίες, μια ομάδα δέκα αγνώστων, κρυμμένοι πίσω από κράνη, προσέγγισαν τον βουλευτή την ώρα που έτρωγε και τον ρώτησαν αν είναι όντως αυτός. O κ. Οικονόμου απάντησε θετικά και η ομάδα των αγνώστων άρχισε να τον χτυπάει, φωνάζοντάς του ταυτοχρονα να μην ξαναπατήσει στην περιοχή. 
Μετά την άγρια επίθεση, η ομάδα των νεαρών εξαφανίστηκε και ο βουλευτής μεταφέρθηκε στο νοσοκομείο «Ερυθρός Σταυρός». 
Ο ξυλοδαρμός του κ. Οικονόμου έχει πολλά κοινά στοιχεία με τις χτεσινές επιθέσεις εναντίον ελεγκτών του ΗΣΑΠ αλλά και αντρών της ομάδας Δίας. 
Η χτεσινή επίθεση εναντίον αστυνομικών πραγματοποιήθηκε μετά από πορεία αναρχικών κοντά στη Βικτόρια, όταν μια ομάδα νεαρών, που επίσης φορούσαν κράνη, αποκόπηκαν από τους υπόλοιπους διαδηλωτές και στράφηκαν εναντίον της ομάδας ΔΙΑΣ.
Από την επίθεση τραυματίστηκε ελαφρά ένας αστυνομικός, ο οποίος μεταφέρθηκε στο 401 Στρατιωτικό Νοσοκομείο. Λίγη ώρα αργότερα, περίπου στις 20:00, μια ομάδα αντίστοιχων νεαρών επιτέθηκαν σε τρεις ελεγκτές, οι οποίοι μεταφέρθηκαν τραυματισμένοι στο νοσοκομείο. 
  • Σαμαράς: «Αβατα δεν υπάρχουν» 

    Για άνανδρη επίθεση εναντίον του Βασίλη Οικονόμου έκανε λόγο ο Αντώνης Σαμαράς, λίγη ώρα αφότου πληροφορήθηκε για το περιστατικό. 
     
    «Η άνανδρη επίθεση εναντίον του Β. Οικονόμου, δείχνει ότι η Αθήνα έχει γίνει πάλι ξέφραγο αμπέλι. Οφείλει η κυβέρνηση να εγγυηθεί την ασφάλεια κάθε πολίτη. Επιτέλους σε μια δημοκρατική πολιτεία, “άβατα” δεν υπάρχουν!» τόνισε σε ανακοίνωση ο κ. Σαμαράς. 

Shortlink:

Επικοινωνία | Ταυτότητα | Όροι Χρήσης
Mikrometoxos.gr 2017