«Θρασύ» μήνυμα Τσίπρα: Παρουσίασε ως… επιτυχία την ίδρυση υπουργείου Μεταναστευτικής Πολιτικής (με επικεφαλής την Τασία)! | Mikrometoxos.gr

«Θρασύ» μήνυμα Τσίπρα: Παρουσίασε ως… επιτυχία την ίδρυση υπουργείου Μεταναστευτικής Πολιτικής (με επικεφαλής την Τασία)!

04.09.2015 17:09

– Επιτέθηκε στη ΝΔ, χρησιμοποιώντας ακόμα και τη συγκλονιστική εικόνα του νεκρού μικρού Αϊλάν στην Αλικαρνασσό

 

PROTOTHEMA.GR

 

Αφού προκάλεσε και διόγκωσε τη μεταναστευτική κρίση, με τις ελλείψεις και παραλείψεις μίας ανύπαρκτης υπουργού, αρμόδια για τη Μεταναστευτική Πολιτική, ο Αλέξης Τσίπρας και ο ΣΥΡΙΖΑ επιχειρούν τώρα, με θράσος, να αναστρέψουν την πραγματικότητα, βγάζοντας διαγγέλματα, με τα οποία κάνουν… θετικό απολογισμό στα πεπραγμένα τους στο «φλέγον» αυτό ζήτημα.

Σε δήλωσή του από την Κουμουνδούρου, ο πρόεδρος του ΣΥΡΙΖΑ αναφέρθηκε στις δράσεις της κυβέρνησής του στο μεταναστευτικό, επιχειρώντας εκ νέου να επιρρίψει την ευθύνη στις προηγούμενες κυβερνήσεις.

Αναφερόμενος στις εικόνες των μικρών προσφυγόπουλων, που έφυγαν με τη μητέρα τους και τον πατέρα τους από την Τουρκία, για να καταλήξουν νεκρά στις ακτές της Αλικαρνασσού, ο κ. Τσίπρας είπε ότι «το προσφυγικό ζήτημα είναι το πιο σημαντικό που απειλεί την Ευρώπη».

«Δοκιμάζεται η ανθρωπιά μας» τόνισε, σημειώνοντας ταυτόχρονα: «Ήρθε η ώρα για γενναίες αποφάσεις… Η διεθνής κοινότητα σφυρίζει αδιάφορα… Δεν αρκεί η συγκίνηση, δεν αρκεί να συμπάσχουμε, πρέπει να δράσουμε».

Ο Αλέξης Τσίπρας χαρακτήρισε την εικόνα του 3χρονου νεκρού Αϊλάν «γροθιά στο στομάχι της Ευρώπης».

«Η χθεσινή εικόνα της φρίκης, που μας συγκλόνισε όλους, καταδεικνύει τη μεγάλη ανευθυνότητα και τη ντροπή των πολιτικών δυνάμεων και ειδικότερα της ΝΔ, η οποία από την πρώτη στιγμή εκμεταλλεύτηκε το πρόβλημα για μικροκομματικά οφέλη και απευθύνθηκε στα πιο ακραία εθνικιστικά ένστικτα, στα ίδια που στοχεύει και η Χρυσή Αυγή» τόνισε ο πρόεδρος του ΣΥΡΙΖΑ, εξαπολύοντας δριμεία επίθεση στη Νέα Δημοκρατία.

Ο κ. Τσίπρας κατηγόρησε τη ΝΔ ότι παρέδωσε στην κυβέρνηση ΣΥΡΙΖΑ «το απόλυτο τίποτα» για την αντιμετώπιση των ραγδαίων προσφυγικών ρευμάτων, που «ήξεραν ότι θα αυξηθούν». «Έχει και ο λαϊκισμός τα όριά του. Η ΝΔ μας παρέδωσε το απόλυτο τίποτα για τη μεταναστευτική πολιτική, χρηματοδοτικό κενό και μηδενικό σχεδιασμό» υποστήριξε.

«Η Νέα Δημοκρατία είναι υπόλογος και όχι τιμητής» τόνισε ο απελθών πρωθυπουργός, ο οποίος απαρίθμησε το έργο της κυβέρνησής του για την αντιμετώπιση του προσφυγικού και μεταναστευτικού ρεύματος, υπογραμμίζοντας: «Εμείς ιδρύσαμε όμως και υπουργείο Μεταναστευτικής Πολιτικής, έχοντας τη διορατικότητα για το ζήτημα».

«Παραβλέπω την ανικατότητα της ΝΔ να διαχειριστεί το πρόβλημα» ανέφερε χαρακτηριστικά και διερωτήθηκε: «Τι ζητούσαν από την ελληνική κυβέρνηση; Να βυθίζουμε τις βάρκες και να πνίγονται τα παιδιά σαν τον μικρό Αϊλάν; Στέκομαι στην κριτική της ΝΔ περί ανοιχτών συνόρων. Τι ήθελαν; Να μετατρέψουμε το Αιγαίο σε υγρό τάφο;».

Υποστήριξε ακόμη, επιχειρώντας να απαντήσει στις συνεχείς αιτιάσεις της Κομισιόν, ότι η Αθήνα ουδέποτε ζήτησε συνδρομή για τη διαχείριση της μεταναστευτικής κρίσης από τις Βρυξέλλες, ο απελθών πρωθυπουργός αναφέρθηκε ακόμη σε σειρά αιτημάτων που έγιναν επί θητείας του προς τα αρμόδια όργανα, τόσο για τη χρηματοδότηση υπηρεσιών ασύλου όσο και για την ενίσχυση του Λιμενικού, που καλείται να αντιμετωπίσει τις «ορδές» μεταναστών στα νησιά

Shortlink:

Επικοινωνία | Ταυτότητα | Όροι Χρήσης
Mikrometoxos.gr 2017