Θεοδωράκης: Αδυνατώ να κατανοήσω τη στάση του Αλέξη Τσίπρα απέναντι στο ΔΝΤ - Mikrometoxos.gr | Mikrometoxos.gr

Θεοδωράκης: Αδυνατώ να κατανοήσω τη στάση του Αλέξη Τσίπρα απέναντι στο ΔΝΤ

10.04.2016 13:10

Ο Σταύρος Θεοδωράκης, σε σημερινή συνέντευξη του στην εφημερίδα Καθημερινή της Κυριακής, αναφέρθηκε στη στάση του Αλέξη Τσίπρα απέναντι στο ΔΝΤ, την οποία όπως τόνισε αδυνατεί να κατανοήσει.

“Ακόμη και άνθρωποι που υποστηρίζουν τον κ. Τσίπρα, αδυνατούν να κατανοήσουν το τελευταίο του ξέσπασμα εναντίον του ΔΝΤ. Το ΔΝΤ ζητάει μικρότερο πρωτογενές πλεόνασμα, δηλαδή λιγότερα μέτρα και η κ. Λαγκάρντ επιμένει στην ελάφρυνση του ελληνικού χρέους. Δεν καταλαβαίνουν, λοιπόν, όπως δεν καταλαβαίνω κι εγώ γιατί ο κ. Τσίπρας αντέδρασε λες και είχε απέναντί του τον Σόιμπλε, που δεν θέλει ούτε μικρότερο πλεόνασμα, ούτε κούρεμα του χρέους”, ανέφερε ο Σταύρος Θεοδωράκης στην εφημερίδα.

Ο επικεφαλής του Ποταμιού σχολιάζοντας τη σχεδιαζόμενη φοροεπιδρομή της κυβέρνησης που είναι προ των πυλών τόνισε ότι η εναλλακτική λύση είναι η μείωση της κρατικής σπατάλης και η πάταξη της φοροδιαφυγής αναφέροντας παράλληλα ότι: “Η κυβέρνηση δεν προχωράει καν στην διασύνδεση των ταμειακών μηχανών με τις φορολογικές υπηρεσίες. Της υποδείξαμε 826 φορείς του Δημοσίου που πρέπει να συγχωνευθούν ή να κλείσουν εξοικονομώντας αυτομάτως 353,8 εκατ. ευρώ. Αδιαφόρησε και τώρα εξαγγέλλει νέους φόρους. Η μεσαία τάξη διώκεται. Οι επιχειρήσεις φεύγουν στην Αλβανία, στη Βουλγαρία, στην Τουρκία, στην Κύπρο”.

Στη συνέχεια επανέλαβε την πάγια θέση του Ποταμιού σε ό,τι αφορά τις πρόωρες εκλογές λέγοντας: “Εμείς λέμε όχι τώρα εκλογές. Η κυβέρνηση οφείλει να υλοποιήσει αυτά που έχει δεσμευτεί στους δανειστές. Να χρηματοδοτηθεί η χώρα. Αν ο κ.Τσίπρας δε μπορεί, ας έρθει στην Βουλή να το πει κι ας αναλάβει επιτέλους τις ευθύνες του”.

Απαντώντας σε ερώτηση για το “Κοινοβούλιο της Αναγέννησης” και τη συνάντησή του με την πρόεδρο του ΠΑΣΟΚ ο Σταύρος Θεοδωράκης είπε: “Το Ποτάμι δεν είναι αποσχισθέν τμήμα του ΠΑΣΟΚ για να μας ενδιαφέρει η επανένωσή του. Ούτε μας ενδιαφέρει ένα ΠΑΣΟΚ plus. Η Ελλάδα έχει ανάγκη μία μεγάλη μεταρρυθμιστική συμμαχία, όχι μία ένωση της Κεντροαριστεράς. Κάλεσα την κυρία Γεννηματά να συμφωνήσει στη δημιουργία μιας επιτροπής στην οποία κανένα κόμμα δε θα έχει πλειοψηφία. Η δυναμική όσων προσέλθουν θα καθορίσει και τα επόμενα βήματα. Σε ομοσπονδία κομμάτων με το ΠΑΣΟΚ δεν θα μετέχουμε”.

Shortlink:

Επικοινωνία | Ταυτότητα | Όροι Χρήσης
Mikrometoxos.gr 2017