Η task force του Αλέξη Τσίπρα - Η ομάδα εμπιστοσύνης που θα τρέχει την διαπραγμάτευση - Mikrometoxos.gr | Mikrometoxos.gr

Η task force του Αλέξη Τσίπρα – Η ομάδα εμπιστοσύνης που θα τρέχει την διαπραγμάτευση

17.10.2015 13:11
Tα πρόσωπα που αποτελούν την «task force» ήταν οι «αφανείς ήρωες» της διαπραγμάτευσης
Τη δίκη του «task force» έχει πλέον ο Αλέξης Τσίπρας που προχώρησε στη δημιουργία μιας ισχυρής ομάδας με διευρυμένο πλαίσιο αρμοδιοτήτων, αποτελούμενη από πρόσωπα της απολύτου εμπιστοσύνης του και …δοκιμασμένα στα δύσκολα.
Την ομάδα αποτελούν ο νέος Διευθυντής του Οικονομικού Γραφείου του πρωθυπουργού Δημήτρης Λιάκος, πρώην Γενικός Γραμματέας του Συμβουλίου Οικονομικής Πολίτικης και στενός συνεργάτης του Αντιπροέδρου της κυβέρνησης Γιάννη Δραγασάκη, η στενή συνεργάτιδα του υπουργού Οικονομικών Ευκλείδη Τσακαλώτου και μέλος του Διοικητικού Συμβουλίου του Ιδρύματος Πουλατζά , Ελένη Παπαδοπούλου, ο Οικονομικός Σύμβουλος του πρωθυπουργού, Φραγκίσκος Κουτεντάκης, και ο Μιχάλης Νικολακάκης, διευθυντής του γραφείου του υπουργού Οικονομίας Ανάπτυξης και τουρισμού Γιώργου Σταθάκη.
Την ομάδα συμπληρώνουν ο νέος Γραμματέας του Υπουργικού Συμβουλίου Μιχάλης Καλογήρου, ο Αναπληρωτής Υπουργός Οικονομικών Γιώργος Χουλιαράκης, ο Υφυπουργός αρμόδιος για το ΕΣΠΑ Αλέξης Χαρίτσης, ο Αναπληρωτής Υπουργός Οικονομικών Γιώργος Χουλιαράκης και ο σύμβουλος του πρωθυπουργού επί ευρωπαϊκών θεμάτων, Παναγιώτης Παυλόπουλος.
Η ομάδα βρίσκεται σε πλήρη συντονισμό και καθημερινή συνεργασία και δεν είναι τυχαίο ότι τα πρόσωπα που την αποτελούν προέρχονται από τρία κορυφαία υπουργεία και το μέγαρο Μαξίμου.
Στην ουσία είναι τα «αυτιά και τα μάτια» του πρωθυπουργό ο οποίος έχει καταστήσει σαφές από το πρώτο κιόλας υπουργικό συμβούλιο ότι θα παρακολουθεί στενά το έργο όλων των υπουργών.
Η συγκεκριμένη ομάδα υπό τον συντονισμό του Γραμματέα του Υπουργικού Συμβουλίου βρίσκεται πίσω από τη συγγραφή και των δυο νομοσχεδίων και των υπουργικών αποφάσεων για την υλοποίηση της συμφωνίας ενώ θα εργάζονται παράλληλα με τους υπουργούς και τους Γενικούς Γραμματείς ώστε  να επιταχύνεται το κυβερνητικό έργο και να αποφεύγονται τυχόν εμπλοκές.
Οι αρμοδιότητες που έχουν αναλάβει τόσο σε επίπεδο σχεδιασμού όσο και σε επίπεδο υλοποίηση είναι η παρακολούθηση της δημοσιονομικής πολιτικής η προετοιμασία για τη διαπραγμάτευση με το κουαρτέτο, οι συνομιλίες και οι επαφές με την ομάδα του ολλανδού Κομισάριου Μαάρτεν  Φερβέι, το νέο ταμείο αξιοποίησης δημόσιας περιουσίας με την ομάδα να βρίσκεται σε πλήρη συνεργασία με τον αρμόδιο υπουργό Επικρατείας Νίκο Παππά, και η αξιοποίηση του επενδυτικού πακέτου Γιουνκέρ.
Τα πρόσωπα που αποτελούν την «task force» ήταν οι «αφανής ήρωες» της διαπραγμάτευσης με τους θεσμούς και …έβγαλαν τα κάστανα από τη φωτιά όταν απομακρύνθηκε ο Γιάννης Βαρουφάκης και ανέλαβε ο Ευκλείδης Τσακαλώτος με τον οποίο συνεργάστηκαν σώζοντας στο …παρά πέντε την «παρτίδα» με τους πιστωτές. Γνωρίζουν πλέον πρόσωπα και πράγματα αλλά και των «κώδικα» των δανειστών καθώς «ψήθηκαν» πίσω από τις κλειστές πόρτες των ομάδων εργασίας που συνέταξαν το τρίτο μνημόνιο.
Ήδη από τις αρχές της εβδομάδας ο νέος Διευθυντής του Οικονομικού γραφείου του πρωθυπουργού εγκαταστάθηκε στο Μέγαρο Σταθάτου πίσω από το μουσείο Κυκλαδικής Τέχνης και περνά συχνά την πόρτα του μεγάρου Μαξίμου.

Δ.Α

www.bankingnews.gr

Shortlink:

Επικοινωνία | Ταυτότητα | Όροι Χρήσης
Mikrometoxos.gr 2017