Η MSCI αύξησε τη βαρύτητα της Alpha Bank και της Eurobank στους δείκτες - Mikrometoxos.gr | Mikrometoxos.gr

Η MSCI αύξησε τη βαρύτητα της Alpha Bank και της Eurobank στους δείκτες

10.12.2015 10:20

Μετά την επιτυχή ολοκλήρωση των αυξήσεων κεφαλαίου της Alpha Bank και της Eurobank, και του του free float των μετοχών των δύο τραπεζών, η MSCI  ανακοίνωσε χτες το βράδυ ότι αυξάνει τον συντελεστή στάθμισης των δύο μετοχών στους δείκτες MSCI όπου συμμετέχουν.

Οι τίτλοι των Αlpha Bank και Eurobank παραμένουν στο Mid Cap του MSCI Standard με τη βαρύτητα της πρώτης να αυξάνεται στο 0,90 από 0,35 και της δεύτερης στο 0,85 από 0,60.

Οι αλλαγές θα αρχίσουν να ισχύουν από το άνοιγμα της συνεδρίασης της 17ης Δεκεμβρίου 2015 καθώς ο MSCI δίνει προθεσμία πέντε συνεδριάσεις για τις απαραίτητες προσαρμογές στα χαρτοφυλάκια των αμοιβαίων κεφαλαίων που παρακολουθούν τον δείκτη.

Η αύξηση της βαρύτητας της Alpha Bank και Eurobank στους δείκτες του MSCI αναμένεται να φέρει εισροές κεφαλαίων τις οποίες αναλυτές της αγορά υπολογίζουν στα 120 εκατ. Ευρώ – για τη μετοχή της Alpha 70- 95 εκατ. ευρώ και για τη μετοχή της Eurobank από 50- 65 εκατ. ευρώ.

Αντίστοιχη διαδικασία θα ακολουθηθεί από την MSCI και για τις μετοχές της Πειραιώς και της Εθνικής.

*Τα όσα αναγράφονται στη στήλη είναι προιόν δημοσιογραφικής έρευνας και δεν αποτελούν προτροπή αγοράς, πώλησης ή διακράτησης μετοχών

Shortlink:

Επικοινωνία | Ταυτότητα | Όροι Χρήσης
Mikrometoxos.gr 2017