Η Google προσέλαβε το “χρυσό παιδί” του underground διαδικτύου | Mikrometoxos.gr

Η Google προσέλαβε το “χρυσό παιδί” του underground διαδικτύου

09.03.2016 19:00

Δεν σταματά να προκαλεί συζητήσει η Google με τις αμφιλεγόμενες κατά καιρούς αποφάσεις της και βρίσκεται συχνά πυκνά στο επίκεντρο των συζητήσεων στον τεχνολογικό τομέα. Τώρα μια πρόσληψη ήταν αρκετή για να πυροδοτήσει νέο κύκλο συζητήσεων για τους στόχους του αμερικανικού διαδικτυακού κολοσσού.

Η Google προχώρησε στην πρόσληψη του Christopher Poole, ιδρυτή του αμφιλεγόμενου ιστότοπου 4chan, για να βοηθήσει μια αναβίωση της στρατηγικής της στα κοινωνικά δίκτυα. Ο 27χρονος μάλιστα θα αναλάβει μια υψηλόβαθμη θέση, πιθανότατα στην ομάδα του Google+.

“Σήμερα είμαι στην πολύ ευχάριστη θέση να ανακοινώσω ότι εντάχθηκα στην οικογένεια της Google.” έγραψε ο γνωστός και ως “Moot” στο προσωπικό του blog το οποίο έχει τίτλο My next chapter.

Σύμφωνα με το περιοδικό Rolling Stone ο Poole χαρακτηρίζεται ως ο “Mark Zuckerberg του underground διαδικτύου”. Ο 27χρονος ίδρυσε το 4chan το 2003 όταν ήταν 15 ετών.

Ο ιστότοπος ισχυρίζεται ότι έχει 20 εκατομμύρια μοναδικούς επισκέπτες το μήνα και τον Ιανουάριο του 2015 πουλήθηκε σε έναν Ιάπωνα ειδικό στα κοινωνικά δίκτυα τον Hiroyuki Nishimura, για άγνωστο ποσό.

Στο παρελθόν το 4chan είχε φιλοξενήσει πορνογραφικές εικόνες και το 2014 χρησιμοποιήθηκε από χάκερς για τη διαρροή γυμνών φωτογραφιών γνωστών γυναικών, περιλαμβανομένης της Jennifer Lawrence.

Μέσα σε αυτό βρίσκεις φωτογραφίες και βίντεο τα οποία δεν θα έπρεπε να είναι προσβάσιμα στον καθένα. Μεταξύ αυτών θα βρεις γυμνές φωτογραφίες και βίντεο, εικόνες ωμής βίας και ναρκωτικά.

Shortlink:

Επικοινωνία | Ταυτότητα | Όροι Χρήσης
Mikrometoxos.gr 2017