Η Google αλλάζει τον τρόπο που θα διαβάζουμε τα βιβλία - Mikrometoxos.gr | Mikrometoxos.gr

Η Google αλλάζει τον τρόπο που θα διαβάζουμε τα βιβλία

07.03.2016 20:08

“Πως να κρυφτείς απ’τα παιδιά…αφού τα ξέρουν όλα…” τραγουδούσε κάποτε ο Διονύσης Σαβόπουλος σε μια από τις μεγαλύτερες αλήθειες που έχουν γραφτεί ποτέ σε τραγούδια. Με την τεχνολογία να καλπάζει σε απίστευτους ρυθμούς τα πάντα έχουν αλλάξει (ευτυχώς ή δυστυχώς) για τα παιδιά του σήμερα που η προσαρμοστικότητά τους στα νέα δεδομένα είναι άξιο έρευνας. Μέσα σε αυτό τον καταιγισμό  εξέλιξης η Google θέλει να αλλάξει και τα δεδομένα σε μια από τις πλέον αγαπημένες συνήθειες. Το διάβασμα…

Ο αμερικανικός διαδικτυακός κολοσσός έχει καταθέσει μια σειρά από νέες πατέντες ευρεσιτεχνίας με αυτή που ξεχωρίζει να είναι  ένα διαδραστικό βιβλίο με αισθητήρες πίεσης και κίνησης, ενσωματωμένες στις σελίδες.

Οπως σημειώνει το engadget, με τη βοήθεια της επαυξημένης πραγματικότητας, ο αναγνώστης «βλέπει» pop up εικόνες και ήχους από το βιβλίο, οι οποίες ενεργοποιούνται με την αλλαγή σελίδας ή την άσκηση πίεσης σε κάποιο σημείο και αφορά την πρώτη πατέντα της Google το «Interactive Book». Το βιβλίο θα έχει στη «ράχη» του, συσκευή, που προβάλλει εικόνες, ενώ ένα ενσωματωμένο ηχείο θα εμπλουτίζει την εμπειρία.

inner

Η δεύτερη πατέντα είναι για το «Media Enhanced Pop-up Book», που συγχρονίζεται με το κινητό ή το tablet, για να χαρίσει επιπλέον περιεχόμενο. Κάθε σελίδα του βιβλίου έχει μια δεύτερη, ψηφιακή σελίδα η οποία «ανοίγει» στη φορητή συσκευή και προβάλλει εικόνες και βίντεο.

Οι ιδέες της Google είναι καινοτόμες, ωστόσο, κανείς δεν ξέρει αν η πατέντα θα γίνει πραγματικότητα.

inner

Shortlink:

Επικοινωνία | Ταυτότητα | Όροι Χρήσης
Mikrometoxos.gr 2017