Η Goldman Sachs και τα… χούγια της που δεν αλλάζουν…

Για πολλοστή φορά οι αναλυτές της Goldman Sachs ασχολήθηκαν με την κάλυψη της μετοχής της ΔΕΗ, αυτή την φορά για να αναβαθμίσουν την τιμή στόχο από τα 4,80 ευρώ στα… 5,60 ευρώ. Μία τιμή που αποτιμά την Επιχείρηση σε… 1,3 δισ. ευρώ!! [με κόστος αντικατάστασης άνω των… 13 δισ. ευρώ!!] και που αντιπροσωπεύει απλά το… 20% της Book Value.

 

Πριν ένα 9μηνο περίπου οι αναλυτές του ίδιου οίκου  είχαν δώσει τιμή στόχου στα 9,8000 ευρώ επισημαίνοντας ότι με βάση τις προβλέψεις της, η μετοχή της ΔΕΗ διαπραγματεύεται [τότε] με discount έως 69% σε σχέση με τα Ρ/Ε του κλάδου. Δίνουν δηλ. βάση στη κερδοφορία μίας εταιρείας, αλλά δεν μπορείς να προσδιορίζεις μία τιμή στόχου ΤΙΜΙΑ όταν είσαι… μονόπατος.

 

Για το 2015 αναμένουν κέρδη ύψους 156 εκατ. ευρώ, ενώ τα μειώνουν κατακόρυφα στις χρήσεις 2016 [62 εκατ. και -64,4%] και 2017 [-67,1% στα 34 εκατ. ευρώ]. Το τι… όνειρα έχουν δει, φυσικά και δεν μπορούμε να μαντέψουμε… Αλλά επαναλαμβάνουμε, δεν μπορείς να αποτιμάς μία Επιχειρηματική Οντότητα της κλάσης μίας ΔΕΗ στο 10% του Replacement Cost ή στο 20% της Book Value…

————–

GOLDMAN SACHS – πέρυσι τον Οκτώβριο

 

Διατηρεί σύσταση «buy» – Ισχυρή πρόβλεψη για ΔΕΗ από την Goldman Sachs – Στο +53% ανά έτος, μεσοσταθμικά, έως το 2018, η αύξηση κερδών ανά μετοχή….
GOLDMAN SACHS – πέρυσι τον Απρίλιο 
Ο οίκος μειώνει την τιμή-στόχο για τη μετοχή της ΔΕΗ κατά 2% κυρίως λόγω της αρνητικής επίδρασης από την καθυστέρηση ενός έτους να επιτευχθεί το νεκρό σημείο στην προσφορά υπηρεσιών. Η νέα τιμή-στόχος του οίκου για τη μετοχή της ΔΕΗ (… 13,40 ευρώ) υποδηλώνει περιθώριο ανόδου 10%, για αυτό και η Goldman διατηρεί σύσταση «neutral».
ΥΠΑΡΧΟΥΝ κι άλλες 5-6 εκθέσεις στο εν τω μεταξύ…
———————-
ΔΙΑΒΑΣΤΕ τώρα κι αυτό το άρθρο που δημοσιεύθηκε πριν λίγες εβδομάδες και το οποίο παραδόξως δεν είδε το φως της δημοσιότητας που του αναλογούσε…
[http://katohika.gr/gn-blog/%CE%AD%CF%84%CF%83%CE%B9-%CF%80%CF%8E%CE%BB%CE%B7%CF%83%CE%B1%CE%BD-%CF%84%CE%B7%CE%BD-%CE%B4%CE%B1%CE%BD%CE%AD%CE%B6%CE%B9%CE%BA%CE%B7-%CE%B4%CE%B5%CE%B7-%CF%83%CF%84%CE%B7%CE%BD-goldman-sachs/]

Ο κόσμος δεν κυβερνάται από δημοκρατικά εκλεγμένους πολιτικούς, αλλά από τις μεγάλες τράπεζες και τις μεγάλες πολυεθνικές εταιρείες. Ένα από τα μεγαλύτερα παγκόσμια παραδείγματα της λειτουργίας αυτου του δολοφονικού κατεστημένου ξευτιλίσετε μπροστά στα μάτια των Ευρωπαίων πολιτών (να μην αναφερθώ στους Αμερικανούς πολιτες γιατι αυτοί εκεί..πέρα βρέχει!). Ο «κυριος» Άντερς Ράσμουσεν, ο δανός πρώην πρωθυπουργός έχει γίνει περιζήτητος από τα κέντρα υπονόμευσης της ανθρωπότητας διότι έχει αποδείξει πόσο πιστός φύλακας ήταν και θα είναι…

 
goldman-sachs-vampire-squid

 

Οταν μια τράπεζα όπως η Goldman Sachs (πολύ γνωστή με την απάτη στην Ελλάδα και τους πολιτικούς αλήτες γέννημα θρέμμα της χώρας μας) βρει την ευκαιρία να γεμίσει την τσέπη της διογκώνοντας ακόμα περισσότερα τα κλεμμένα της… Προσλαμβάνει έναν ή περισσότερους πολιτικούς.

 

 

Τους εξαγοράζουν παντού και όχι μόνο στην πατρίδα μας, είναι τα πιστά σκυλιά των τραπεζιτών και όπου παρουσιαστεί η ευκαιρία τους αμολάνε ελεύθερους, όπως και στην ίδια τους την χώρα τη Δανία
Δείτε τι κομπίνα έπαιξαν εναντίον των Δανών για να γνωρίζουμε και μην ξεχνάμε ότι το σενάριο με την Ελλάδα μες στο ευρώ είναι παράνομο και ότι δεν θα σταματήσει με τους ριζοσπάστες ηγέτες μας.

 

 
dong

 

Όπως έχουμε εμείς την ΔΕΗ, στη Δανία έχουν την DONG:
Τον Ιανουαριο του 2014, ανακοινώθηκε από την Goldman Sachs οτι διεκδίκησαν ενα μερίδιο των 18 τοις εκατό από την εταιρεία DONG, για το ποσό των 1,5 δισεκατομμυρίων δολαρίων. Αυτό οδήγησε σε μια άνευ προηγουμένου διαμαρτυρία στη Δανία διότι εκατοντάδες χιλιάδες Δανοί αρνήθηκαν να παραδώσουν την κρατική εταιρεία παραγωγής ρεύματος (DONG) στους βρικόλακες της Wall Street.

Γιατί οι βρικόλακες Σαξς θα αποκτούσαν και βέτο σαν συνιδιοκτήτες της εταιρείας.
Παρά την αντίσταση των πολιτών η δανική κυβέρνηση μάζεψε αρκετούς ψήφους στην βουλή και τελικά την πώλησαν στην τράπεζα!!! (εμείς, εξίσου πρέπει σαν λαός να αναρωτηθούμε τι στο διάολο συμφωνίες έχουν ψηφίσει οι εκπρόσωποί μας τώρα και πρέπει όλοι να αντισταθούμε διαφορετικά χάσαμε το τραίνο για τα καλά)

 

Μετά από μερικούς μήνες βγήκε στην επιφάνεια ότι την στιγμή που η Goldman Sachs αγόρασε τις μετοχές και υπήρχε μια συμφωνία με την Δανία, δεν συμπεριλήφθηκε όλη η αξία της εταιρείας (δηλαδή εσκεμμένα έδωσαν άλλη αξία από την πραγματική της αξία) έτσι εκτιμήθηκε στα δισεκατομμύρια δολάρια χαμηλότερη σε αξία!!!.

 
Τρεις μήνες μετά την πώληση των μετοχών από τη δανική κυβέρνηση στην Goldman Sachs, ανακοινώθηκε ότι πήραν τα δικαιώματα για να εγκαταστήσουν ένα τεράστιο υπεράκτιο αιολικό πάρκο που απονεμήθηκε στην DONG! Μετά από αυτή τη συμφωνία η αξία της Dong ανέβηκε με την τουλάχιστον 7 δισεκατομμύρια δολάρια.

 
dong1

Αυτή η είδηση βγήκε το Μαρτίου του 2014. Ενώ η συμφωνία με την Goldman ήταν στα τέλη Ιανουαρίου 2014. Η τότε πρωθυπουργός της Δανίας, Χέλε Τόρνινγκ-Σμιτ πέρασε την συμφωνία από το κοινοβούλιο, ενώ η κυβέρνηση, η DONG και η Goldman Sachs γνώριζαν ήδη ότι θα αποκτούσαν το αιολικό πάρκο!!!
Ενώ η δημοσκόπηση είχε δείξει ότι ενα 70 τοις εκατό του πληθυσμού της Δανίας ήταν κατά της πώλησης των μετοχών στην Goldman Sachs, πριν μάθουν ότι τους ξεπούλησαν στους βρικόλακες τραπεζίτες, είχαν προδοθεί από τη “δική τους κυβέρνηση”.…

 

 

Λίγες εβδομάδες πριν από αυτήν την συμφωνία, η Χέλε Τόρνινγκ-Σμιτ είχε βρεθεί σ΄ένα πολύ άνετο tête-à-tête με τον εκπρόσωπο της Goldman Sachs στη Νότια Αφρική, κατά την κηδεία του Νέλσον Μαντέλα (του πιονιού της ΝΤΠ)…τα γελάκια αυτά της ξανθιάς προδότριας (δεν είναι η μοναδική) ήταν για την συμφωνία των δις και την προδοσία των Δανών στους φασίστες Νεοταξίτες…

 

 

Τώρα έφτασε ο κατάλληλος χρόνος για την Goldman Sachs να δώσει το κομμάτι ανταμοιβής και να καλύψει την προδοσία που διέπραξε προσλαμβάνοντας τον γραβατάκια Ράσμουσεν, το οικιακό ζώο των δολοφόνων των λαών… για να είναι απόλυτα σίγουροι ότι η μεγάλη κομπίνα της Δανέζικης “ΔΕΗΣ” δεν θα βγει στην επιφάνεια..…και είναι ο πραγματικός λόγος για τον οποίο ο πρώην πρωθυπουργός της Δανίας και επικεφαλής του ΝΑΤΟ, λαμβάνει υπηρεσία για να τους βοηθήσει σε οποιαδήποτε πολιτικά εμπόδια θα εμφανιστούν στην Δανία.

 
Έτσι προδίδονται οι λαοί από τους δικούς τους πολιτικούς Εφιάλτες και ας είμαστε προετοιμασμένοι γι αυτά που θα υπογράψουν οι δικοί μας… 

 

KAI TI NA ΛΕΜΕ ΤΩΡΑ…

* ,