Η Barbie έγινε μουσουλμάνα! | Mikrometoxos.gr

Η Barbie έγινε μουσουλμάνα!

08.02.2016 23:59

Την Μπάρμπι την γνωρίζαμε για τις αφύσικα τέλειες αναλογίες της και για τα ξανθά μαλλιά της μέχρι που η Mattel αποφάσισε να κάνει την κούκλα σύμβολο πιο αληθινή και να δημιουργήσει μια νέα σειρά της αγαπημένης κούκλας των κοριτσιών παρουσιάζοντάς την επιτέλους με ατέλειες και αναλογίες καθημερινών γυναικών,

Οι ψηλές, κοντές, μελαχρινές, κοκκινομάλλες κούκλες στόχο έχουν να δημιουργηθεί στα μικρά κορίτσια μια ευρύτερη εικόνα για το τι σημαίνει ομορφιά.

Τώρα, μία νεαρή γυναίκα από την Νιγηρία προβάλει πέρα από τα διαφορετικά πρότυπα της ομορφιάς και αυτό ενός διαφορετικού πολιτισμού και μίας διαφορετικής θρησκείας.

hijarbie (1)

Η νεαρή φοιτήτρια Χανεφάχ Άνταμ, η οποία σπουδάζει στη Μεγάλη Βρετανία, παρουσίασε στον κόσμο την… Hijarbie όταν έντυσε τις κούκλες της με μαντίλα μαντίλα και με ρούχα που καλύπτουν ολόκληρο το σώμα της και τις φωτογράφισε για το προφίλ της στο Instagram.

hijarbie (4)

«Η ιδέα μου ήρθε όταν σκεφτόμουν ότι πραγματικά θα ήθελα να δω μια κούκλα ντυμένη έτσι», δήλωσε η νεαρή προσθέτοντας ότι ελπίζει με την πρωτοβουλία της να δημιουργηθεί θετικό κλίμα για τη διαφορετική κουλτούρα.

Η 24χρονη, μάλιστα, κατασκευάζει τα ρούχα της μικρής φίλης της και τονίζει πως επιθυμεί η Hijarbie να εμπνεύσει τα κορίτσια του μουσουλμανικού κόσμου.

«Είναι σαν ένα μικρό κορίτσι να έχει μία κούκλα όπως εκείνο που να αντιπροσωπεύει την κουλτούρα και τη θρησκεία του. Η χιτζάμπ σημαίνει σεμνότητα για εμένα και είναι η μοναδική ταυτότητά μου. Είναι η κορώνα μου και αντιπροσωπεύει τον τρόπο με τον οποίο θέλω να με βλέπουν», εξηγεί η Χανεφάχ Άνταμ.

Βέβαια, η πρωτοβουλία της έχει διχάσει τον κόσμο, με πολλούς να υποστηρίζουν το εγχείρημά της και άλλοι να το καταδικάζουν κάνοντας λόγο για ένδειξη καταπίεσης μια και η κούκλα φοράει μαντίλα.

hijarbie (3)

«Γελοίο. Η χιτζάμπ είναι ένδειξη καταπίεσης. Τι θα γίνει μετά; Ο Κεν θα αποκτήσει τέσσερις συζύγους;», «Η Μπάρμπι δε θα φορούσε ποτέ σακούλα σκουπιδιών, αλλά εφόσον έχει διαφθαρεί, ο Κεν θα φορέσει γιλέκο αυτοκτονίας;», γράφουν σχολιαστές στο δημοφιλή τόπο κοινωνικής δικτύωσης που τάσσονται κατά της «μουσουλμάνας» κούκλας.

Από την άλλη, όμως, δεκάδες είναι όσοι υποστηρίζουν την προσπάθεια της νεαρής Νιγηριανής αναφέροντας: «Η Hijarbie πρέπει να είναι η καλύτερη κούκλα που η Μπάρμπι ξέχασε να δημιουργήσει», «Ειλικρινά η Hijarbie είναι το πιο μοδάτο και προωθημένο πράγμα που έχω δει ποτέ».

Shortlink:

Επικοινωνία | Ταυτότητα | Όροι Χρήσης
Mikrometoxos.gr 2017