Η 25η Νοεμβρίου ήταν η η τελευταία φορά - Τι συμβαίνει στο Αιγαίο; Σταμάτησαν οι Τούρκοι τις παραβιάσεις; - Mikrometoxos.gr | Mikrometoxos.gr

Η 25η Νοεμβρίου ήταν η η τελευταία φορά – Τι συμβαίνει στο Αιγαίο; Σταμάτησαν οι Τούρκοι τις παραβιάσεις;

29.11.2015 15:51

Η 25η Νοεμβρίου ήταν η  η τελευταία φορά που τα ραντάρ της Πολεμικής Αεροπορίας κατέγραψαν παραβίαση από τουρκικά μαχητικά στο Αιγαίο όπως αναφέρει δημοσίευμα του Russia Today.

Τότε αεροσκάφη της γείτονονος (6 συγκεκριμένα), τα δύο εκ των οποίων ήταν οπλισμένα, πραγματοποίησαν υπερπτήσεις στο Αιγαίο. Σύμφωνα με το πρακτορείο RIA Novosti, η παραπάνω είδηση «βγαίνει» από διπλωματική πηγή στην Αθήνα.

Ο επικεφαλής της ρωσικής διπλωματίας, προσπαθώντας να αναδείξει το υπερβολικό της αντίδρασης των Τούρκων, επικαλέστηκε το παράδειγμα της τουρκικής πρακτικής των συνεχών παραβιάσεων πάνω από το Αιγαίο. Με τον τρόπο αυτό, θέλησε να υπερτονίσει την υπερβολική αντίδραση της Τουρκίας για μια παραβίαση λίγων δευτερολέπτων από μια χώρα, η οποία επιδίδεται συστηματικά στην παραβίαση του ελληνικού και του συριακού εναέριου χώρου.

O κ. Λαβρόφ αναφέρθηκε στην «επίμαχη» συνομιλία που είχε με τον υπουργό Εξωτερικών της Ελλάδας, Νίκο Κοτζιά, στην οποία ο τελευταίος του έθεσε υπόψη τις 1.500 τουρκικές παραβιάσεις σε ετήσια βάση (σ.σ. 1.633 το 2015, 2.244 το 2014, σύμφωνα με τα συγκεντρωτικά στοιχεία του ΓΕΕΘΑ).

Το ρωσικό δημοσίευμα συνδέει ευθέως τη διακοπή της πάγιας τακτικής των Τούρκων να παραβιάζουν τον εναέριο χώρο της Ελλάδας, με τα όσα ακολούθησαν την κατάρριψη του ρωσικού μαχητικού, καθώς και με την ανάπτυξη, από τη Ρωσία, των πυραύλων S-400 στη βάση στη Λαττάκεια της Συρίας.

Shortlink:

Επικοινωνία | Ταυτότητα | Όροι Χρήσης
Mikrometoxos.gr 2017