Η χώρα είναι ακόμη σε πραγματικό κίνδυνο. Αυτόν του Grexit [Ευάγγελος Μυτιληναίος]

«Τα μη εξυπηρετούμενα δάνεια είναι ίσως το μεγαλύτερο πρόβλημα στην οικονομία αυτή τη στιγμή»
Η χώρα είναι ακόμη σε πραγματικό κίνδυνο. Αυτόν του Grexit.
Αυτό είναι το μήνυμα που δίνει στην ελληνική κυβέρνηση ο Ευάγγελος Μυτιληναίος, ο πρόεδρος και διευθύνων σύμβουλος της δεύτερης μεγαλύτερης παραγωγού μετάλλων στην Ελλάδα, μιλώντας στους Financial Times.
Σύμφωνα με τον αρθρογράφο, ο κ. Μυτιληναίος μοιάζει πολύ με τον πρωθυπουργό της Ελλάδας. Αθλητικός, με ένα πουκάμισο ανοικτό στο λαιμό και μια χαλαρή συμπεριφορά. Ωστόσο, ο κ. Μυτιληναίος έχει μια σοβαρό μήνυμα για τον ΣΥΡΙΖΑ, ο οποίος βρίσκεται στην κυβέρνηση.
«Η άποψή μου, όπως και η άποψη πολλών είναι ότι η χώρα είναι [ακόμη] υπό τον πραγματικό κίνδυνο του Grexit. Αυτό το μήνυμα δεν μεταδόθηκε σωστά κατά την προεκλογική εκστρατεία, επισήμανε. “Χάνουμε την αίσθηση του εθνικού επείγοντος, το οποίο αποτελεί προϋπόθεση για την παραμονή στην ευρωζώνη”, πρόσθεσε.
Ο κ. Μυτιληναίος προειδοποίησε επίσης για την ανάγκη αναδιοργάνωσης της οικονομίας, με τον “κακοποιημένο από την ύφεση ιδιωτικό τομέα στην Ελλάδα, καθώς χιλιάδες επιχειρήσεις με υψηλά χρέη μπορεί να αντιμετωπίζουν τη χρεοκοπία, όταν οι τράπεζες προχωρήσουν σε εκκαθάριση των χαρτοφυλακίων χορηγήσεων, η οποία είναι μια από τις βασικές προϋποθέσεις για την ανακεφαλαιοποίησή τους.
Μυτιληναίος: Υπαρκτός ακόμη ο κίνδυνος του Grexit - Πολλές επιχειρήσεις θα πρέπει να κλείσουν ή να ανακεφαλαιοποιηθούν
«Τα μη εξυπηρετούμενα δάνεια είναι ίσως το μεγαλύτερο πρόβλημα στην οικονομία αυτή τη στιγμή», είπε. «Πολλές επιχειρήσεις θα πρέπει να κλείσoyn ή να ανακεφαλαιοποιηθούν».Ο κ Μυτιληναίος φαίνεται να αισθάνεται ενισχυμένος από το ρόλο του ως αυτοδημιούργητος βιομήχανος ο οποίος έχει ξεπεράσει με επιτυχία στην Ελλάδα τα έξι χρόνια ύφεσης, σχολιάζει ο αρθρογράφος.
Επίσης, λαμβάνεται σοβαρά υπόψη από τους Έλληνες πολιτικούς όλων των αποχρώσεων για την αφοσίωσή του στην πραγματική οικονομία, σε μια εποχή που άλλες εταιρείες έχουν κλείσει εργοστάσια ή έχουν μεταφέρει την έδρα τους στο εξωτερικό.
Μυτιληναίος: Υπαρκτός ακόμη ο κίνδυνος του Grexit - Πολλές επιχειρήσεις θα πρέπει να κλείσουν ή να ανακεφαλαιοποιηθούν
Ο ίδιος υποστηρίζει ότι ο Τσίπρας έχασε μια σπάνια ευκαιρία να συσπειρώσει τη χώρα πίσω του και να επιταχύνει τις πολυπόθητες διαρθρωτικές μεταρρυθμίσεις.
«Ήταν μια μοναδική ευκαιρία για αυτόν.
Αντ ‘αυτού επέλεξε να συνεχίσει στα βήματα της προηγούμενης κυβέρνησης, η οποία, κάνει λάθη και δεν ενώνει τους Έλληνες, ανέφερε ο κ. Μυτιληναίος, υποστηρίζοντας ότι θα έπρεπε να σχηματίσει κυβέρνηση εθνικής ενότητας για να δείξει σε όλους τους Έλληνες ότι ό, τι μας έχει διχάσει για χρόνια δεν πρέπει πια να υπάρχει, ενόψει του εθνικού κινδύνου που αντιμετωπίζουμε.

www.bankingnews.gr

 

* ,