Η υφ. Εξωτερικών των ΗΠΑ έψαξε τον κρατικό υπεύθυνο στην Ειδομένη και της είπαν ότι δεν υπάρχει!! | Mikrometoxos.gr

Η υφ. Εξωτερικών των ΗΠΑ έψαξε τον κρατικό υπεύθυνο στην Ειδομένη και της είπαν ότι δεν υπάρχει!!

12.03.2016 14:40

Η υφ. Εξωτερικών των ΗΠΑ έψαξε τον κρατικό υπεύθυνο στην Ειδομένη και της είπαν ότι δεν υπάρχει Γιατί ο υπεύθυνος των ΓχΣ της απάντησε “όχι”, όταν ρώτησε αν μπορούν οι ΗΠΑ να βοηθήσουν

Πηγή: www.lifo.gr

Συγκλονισμένη από όσα είδε δήλωσε η υφυπουργός Εξωτερικών των ΗΠΑ, αρμόδια για τις ευρωπαϊκές υποθέσεις, Βικτόρια Νούλαντ, που επισκέφθηκε χθες την Ειδομένη αλλά και την περιοχή της ΦΥΡΟΜ από την άλλη πλευρά των συνόρων.

Σύμφωνα με ρεπορτάζ του Έθνους, η κ. Νούλαντ που έφτασε στην Ειδομένη συνοδεία του προξένου των ΗΠΑ στη Θεσσαλονίκη, μπαίνοντας στο οργανωμένο camp ζήτησε να δει τον υπεύθυνο για να ενημερωθεί. Εκεί εξεπλάγη όταν την πληροφόρησαν πως δεν υπάρχει κάποιος υπεύθυνος από την πλευρά του κράτους, αλλά τη διαχείριση έχουν οι ΜΚΟ.

«Και ποιος διοικεί; Ποιος παίρνει τις αποφάσεις;» φέρεται πως ρώτησε, για να πάρει την απάντηση πως οι αποφάσεις λαμβάνονται σε συνάντηση που έχουν μία φορά την εβδομάδα οι εκπρόσωποι των ΜΚΟ.

Η Αμερικανίδα υφυπουργός ζήτησε να ενημερωθεί για τα οικονομικά και ρώτησε τον συντονιστή των Γιατρών Χωρίς Σύνορα, Αντώνη Ρήγα, με ποιον τρόπο θα μπορούσε να βοηθήσει.

Εκείνος της απάντησε πως η οργάνωση που εκπροσωπεί δεν δέχεται χρηματοδότηση από κυβερνήσεις που έχουν άμεση ή έμμεση σχέση με το προσφυγικό πρόβλημα και με τον πόλεμο στη Συρία. Πηγή: www.lifo.gr

Shortlink:

Επικοινωνία | Ταυτότητα | Όροι Χρήσης
Mikrometoxos.gr 2017