Η Τουρκία υψώνει φράχτη στα σύνορα με τη Συρία!

Η Τουρκία υψώνει τείχος στα σύνορα με τη Συρία , αποκαλύπτει σήμερα το ρωσικό πρακτορείο “Sputnik” επικαλούμενο τουρκικά ΜΜE. Η τουρκική κυβέρνηση δεν επιβεβαιώνει την πληροφορία, ωστόσο η μεθόδευση που διαφαίνεται τόσο από την Ευρώπη όσο και από την Άγκυρα, φέρνει πιο κοντά τον κίνδυνο η Ελλάδα να γίνει αποθήκη, με εκατομμύρια πρόσφυγες και μετανάστες εγκλωβισμένους στο εσωτερικό της χώρας.

Συγκεκριμένα, σύμφωνα με το τουρκικό πρακτορείο ειδήσεων “Dogan”, πλάκες ύψους τεσσάρων μέτρων έχουν τοποθετηθεί στις επαρχίες Κιλίς και Γκαζιαντέ.  To  πρακτορείο αναφέρει επίσης ότι έχει στην διάθεσή του πλάνα από βίντεο που δείχνουν την επένδυση τσιμεντόλιθων κατά μήκος των συνόρων.

Η Τουρκία άρχισε να υψώνει φράχτη στα σύνορα με την χώρα του Μπασάρ Αλ Άσαντ μήκους 82 χιλιομέτρων. Το τουρκικό πρακτορείο υποστηρίζει ότι επικοινώνησε με την κυβέρνηση της Άγκυρας και μέχρι τώρα δεν κατάφερε να επιβεβαιώσει την πληροφορία.

Η κυβέρνηση της Άγκυρας υψώνει τείχος στα σύνορα με τη Συρία προφανώς για να φρενάρει την είσοδο μαχητών του Ισλαμικού Κράτους από το συριακό έδαφος στην Τουρκία. Υπενθυμίζεται ότι η Τουρκία έχει ξεκινήσει από τον περασμένο Αύγουστο τη κατασκευή τείχους στα σύνορα κοντά στην πόλη Ρειχανλί, μία περιοχή “hotspot” για λαθρεμπόριο, νοτιοδυτικά της πόλης Κιλίς. Τότε, η Άγκυρα είχε κατασκεύασε ένα φράχτη από μπετόν ύψους τριών μέτρων και μήκους επτά χιλιομέτρων στο Ρεϊχανλί, στην επαρχία Χατάι της νότιας Τουρκίας. Όπως είχαν ανακοινώσει οι τουρκικές αρχές, στα άμεσα σχέδιά τους ήταν να το επεκτείνουν.

Η κατασκευή του τείχους στα σύνορα με τη Συρία έχει στόχο να εμποδίσει οποιαδήποτε εισβολή μαχητών της οργάνωσης Ισλαμικό Κράτος στο τουρκικό έδαφος από τη συριακή πόλη του Χαλεπιού, η οποία βρίσκεται σε απόσταση μερικών χιλιομέτρων.

Για το ρωσικό πρακτορείο “Sputnik”,  η κατασκευή του φράχτη αποτελεί μία ριζοσπαστική απάντηση της Τουρκίας στις πιέσεις των ΗΠΑ να κάνει η Άγκυρα περισσότερα για να σταματήσει το πέρασμα των τζιχαντιστών από την Συρία στο  τουρκικό έδαφος.