Η ΤΕΧΕΡΑΝΗ ''ΑΛΛΑΖΕΙ ΠΡΟΣΩΠΟ'' ΚΑΙ ΓΙΟΡΤΑΖΕΙ ΤΑ ΧΡΙΣΤΟΥΓΕΝΝΑ... - Mikrometoxos.gr | Mikrometoxos.gr

Η ΤΕΧΕΡΑΝΗ ”ΑΛΛΑΖΕΙ ΠΡΟΣΩΠΟ” ΚΑΙ ΓΙΟΡΤΑΖΕΙ ΤΑ ΧΡΙΣΤΟΥΓΕΝΝΑ…

25.12.2015 00:29
Το Ιράν από μια μουσουλμανική συντηρητική χώρα αρχίζει δειλά, αλλά σταθερά, να αλλάζει πρόσωπο. Μετά την ιστορική συμφωνία – ορόσημο τον περασμένο Ιούλιο με τις έξι παγκόσμιες δυνάμεις (ΗΠΑ, Ρωσία, Γαλλία, Κίνα, Βρετανία και Γερμανία) για περιορισμό του πυρηνικού προγράμματος της Τεχεράνης ακολούθησε η άρση των διεθνών οικονομικών κυρώσεων, που είχαν βυθίσει την χώρα στην απομόνωση επί δέκα χρόνια.

Ήδη, τα δύο τελευταία χρόνια ο τουρισμός ξένων επισκεπτών στο Ιράν αυξήθηκε κατά 12% και η ζωή στην συντηρητική χώρα δείχνει να γνωρίζει πιο χαλαρούς ρυθμούς, ειδικότερα, ανάμεσα στους νέους ανθρώπους.

Ο Γάλλος φωτογράφος Bernard Russo επισκέφθηκε την χώρα και αποτύπωσε με τον φακό του τις αλλαγές στους ρυθμούς της ζωής και τις προετοιμασίες που κάνουν οι κάτοικοι στην Τεχεράνη για τα Χριστούγεννα.

  Ιρανή ψωνίζει για τα Χριστούγεννα στην Τεχεράνη

Όσο και αν ακούγεται παράδοξο να εορτάζονται τα Χριστούγεννα στην μουσουλμανική χώρα της Μέσης Ανατολής, οι 150.000 χριστιανοί με καταγωγή από την Αρμενία, που ζουν στο Ιράν, όχι μόνο γιορτάζουν αυτές τις ημέρες, αλλά «παρασύρουν» και τους μουσουλμάνους να κάνουν το ίδιο!

Ο Russo έδωσε στην δημοσιότητα τις φωτογραφίες από το ταξίδι του στην Τεχεράνη τις ημέρες των Χριστουγέννων με τον τίτλο: «The Hidden Face of Iran», (Το κρυμμένο πρόσωπο του Ιράν). Στις φωτογραφίες εικονίζονται κάτοικοι της πόλης να αγοράζουν χριστουγεννιάτικα δέντρα και στολίδια σε εμπορικά κέντρα στην Τεχεράνη, ενώ, παράλληλα, φαίνεται και ο τρόπος ζωής των νέων ανθρώπων στην χώρα, που έχει εμφανώς ξεφύγει από την συντηρητική και γεμάτη απαγορεύσεις ζωή των προηγούμενων γενεών.

Σύμφωνα με τον βρετανικό Τύπο οι αλλαγές στο Ιράν σε συνδυασμό με τις υπέροχες παραλίες, την αρχιτεκτονική των κτηρίων και το καταπληκτικό φαγητό, θα συντελέσουν, ώστε η χώρα να εξελιχθεί σε top τουριστικό προορισμό για το 2016.

Shortlink:

Επικοινωνία | Ταυτότητα | Όροι Χρήσης
Mikrometoxos.gr 2017