Η ΤΕΝΕΡΓ, η ΓΕΚ-ΤΕΡΝΑ και ο… φύλακας άγγελος των μετοχών τους | Mikrometoxos.gr

Η ΤΕΝΕΡΓ, η ΓΕΚ-ΤΕΡΝΑ και ο… φύλακας άγγελος των μετοχών τους

10.02.2016 10:42

Την ώρα που η υποτιμητική κερδοσκοπία οργιάζει στο Χρηματιστήριο, διαπιστώνεται ότι στο γκρουπ Περιστέρη, υπάρχει ένας «φύλακας άγγελος», ο οποίος βάζει πλάτη επί καθημερινής βάσης και συγκρατεί τις μεγάλες πιέσεις και επί των δύο μετοχών του ομίλου, της ΤΕΝΕΡΓ και της ΓΕΚ-ΤΕΡΝΑ.

Εκτός, λοιπόν, από το μπάι μπακ, που στηρίζει καθημερινά και τις δύο συγκεκριμένες μετοχές -πράγμα που λαμβάνουν πολύ σοβαρά οι ξένοι διαχειριστές- υπάρχει και ένας ξένος επενδυτής, που παίζει το ρόλο του «φύλακα άγγελου» των δύο τίτλων.

Πρόκειται για έναν Ολλανδό, τον Andrew Hollingworth, του οποίου το fund, ονόματι HollAd, με έδρα το Λονδίνο, επενδύει μόνο σε μετοχές και αξίες βαθιά υποτιμημένες, όντας ένας κλασκός value investor και φυσικά θιασώτης του value investing.

Το εν λόγω fund, είναι καθημερινός αγοραστής των δύο προαναφερόμενων τίτλων, στηρίζοντας την επιλογή του και φυσικά χτίζοντας τη θέση του.

Ο Όμιλος Περιστέρη, είναι φανερό ότι, εκτός από το York Capital, απέκτησε έναν ακόμα ξένο θεσμικό, που επενδύει στις προοπτικές του και μάλιστα σε μία τέτοια κρίσιμη για την ελληνική οικονομία και τις επιχειρήσεις περίοδο.

Kάλχας – (ο νεότερος)

http://www.sportandbusiness.gr/markets/

Shortlink:

Επικοινωνία | Ταυτότητα | Όροι Χρήσης
Mikrometoxos.gr 2017