Η ΣΥΣΚΕΥΗ DOPPEL – Η διάθεσή μας θα ρυθμίζεται με ένα… ρολόι | Mikrometoxos.gr

Η ΣΥΣΚΕΥΗ DOPPEL – Η διάθεσή μας θα ρυθμίζεται με ένα… ρολόι

05.10.2015 15:45

Θυμίζει φουτουριστικό ρολόι, αλλά στην πραγματικότητα είναι μια φορητή συσκευή που μπορεί να ελέγξει τη… διάθεση.

Οι εμπνευστές της πρωτοποριακής συσκευής Doppel είναι τέσσερις Βρετανοί. Συγκέντρωσαν τα απαραίτητα χρήματα για τις έρευνές τους μέσω Διαδικτύου

Ο λόγος για το Doppel, μια συσκευή που φοριέται στον καρπό με τη λειτουργική όψη προς τα μέσα, η οποία εκπέμπει παλμούς που επηρεάζουν τη διάθεση του χρήστη. Για παράδειγμα, εάν ο χρήστης νιώθει ότι νυστάζει, το doppel μπορεί να τον ξυπνήσει, ενώ αν νιώθει υπερδιέγερση, μπορεί να τον ηρεμήσει.

Οι εμπνευστές της συσκευής είναι τέσσερις Βρετανοί, οι οποίοι συγκέντρωσαν χρήματα μέσω crowdfunding για τη χρηματοδότηση του εγχειρήματος. Οι παλμοί του Doppel μιμούνται τους χτύπους της καρδιάς και «μπερδεύουν» τον εγκέφαλο, κάνοντάς τον να πιστεύει ότι είναι χαρούμενος ή ήρεμος και έτσι το σώμα πείθεται να δράσει ανάλογα. Πρόκειται για μια λιγότερο θορυβώδη εναλλακτική στην ακρόαση μουσικής, και μάλιστα μπορεί να ρυθμιστεί μόνο με ένα χτύπημα στο καντράν.

«Το Doppel επηρεάζει τη φυσική αντίδραση του οργανισμού στον ρυθμό, όπως γίνεται με τη ρυθμική ή κατευναστική μουσική, αλλά νιώθεις τον παλμό στον καρπό», εξηγεί ένας εκ των εφευρετών, ο Τζακ Χούπερ. «Μπορεί να χρησιμοποιηθεί για να σου δώσει ενέργεια κατά τη διάρκεια μιας απαιτητικής εργασιακής συνάντησης ή να παραμείνεις ήρεμος για μια παρουσίαση ή ακόμη και να σε βοηθήσει να κοιμηθείς στο τέλος της ημέρας. Δίνει στους ανθρώπους μεγαλύτερο έλεγχο στο πώς νιώθουν», συμπληρώνει.

Εφαρμογή
Η συσκευή συνοδεύεται από μια εφαρμογή, η οποία επιτρέπει στον χρήστη να κάνει όλες τις απαιτούμενες προσαρμογές στον δικό του καρδιακό ρυθμό. Στη συνέχεια το Doppel λειτουργεί βάσει των διαθέσεων του χρήστη και ρυθμίζεται με ένα ελαφρύ χτύπημα.

Οι εμπνευστές του υποστηρίζουν ότι βασίστηκαν σε έρευνες για την ψυχολογική επίδραση της μουσικής και των βιορυθμών των άλλων ανθρώπων, όπως για παράδειγμα αυτών των γονιών ή των εραστών. Η συσκευή έχει δοκιμαστεί και φαίνεται ότι είναι αρκετά αποτελεσματική, σύμφωνα τουλάχιστον με τους εφευρέτες. Το νέο προϊόν θα διατεθεί στην αγορά τον ερχόμενο Απρίλιο με κόστος 70 λιρών, ενώ ήδη υπάρχουν 820 παραγγελίες.

Shortlink:

Επικοινωνία | Ταυτότητα | Όροι Χρήσης
Mikrometoxos.gr 2017