Η συμμετοχή των ξένων επενδυτών στην κεφαλαιοποίηση του ΧΑ και η…αμάσητη ενημέρωση των επενδυτών

ΔΕΛΤΙΟ ΕΧΑΕ: Η συμμετοχή των ξένων επενδυτών στην κεφαλαιοποίηση του ΧΑ στο τέλος Αυγούστου -συνυπολογίζοντας την συμμετοχή του ΤΧΣ- ανήλθε στο 52,9%, παρουσιάζοντας αύξηση συγκριτικά με το ποσοστό που είχε διαμορφωθεί στο τέλος Ιουλίου…

ΧΩΡΙΣ την συμμετοχή του ΤΧΣ το ποσοστό αυτό διαμορφώθηκε στο 57,3% έναντι 58,4%. Τον ίδιο μήνα του προηγούμενου έτους η συμμετοχή των ξένων επενδυτών ήταν 43,9% συνυπολογίζοντας την συμμετοχή του ΤΧΣ και 61,0% χωρίς την συμμετοχή του ΤΧΣ.

Οι εισροές κεφαλαίων από ξένους επενδυτές στην Ελληνική Αγορά, κατά την διάρκεια του Αυγούστου, ήταν περισσότερες από τις εκροές.

Η συμμετοχή των ξένων επενδυτών στη συνολική κεφαλαιοποίηση της Ελληνικής αγοράς ανέρχεται σε 57,3% έναντι 58,4% στο τέλος του προηγούμενου μήνα, καταγράφοντας μείωση της τάξεως του 1,9%. 

Ωστόσο, συνυπολογίζοντας την συμμετοχή του ΤΧΣ (2.300,86 εκατ. ευρώ ή 7,7%) στη συνολική κεφαλαιοποίηση η συμμετοχή των ξένων επενδυτών ανέρχεται σε 52,9% παρουσιάζοντας αύξηση της τάξεως του 11,1% συγκριτικά με τον προηγούμενο μήνα.

Συνολική αξία συναλλαγών 0,90 δισ. (μειωμένη κατά 51,2% σε σχέση με τον Ιούνιο του 2015 και μειωμένη κατά 54,7% σε σχέση με τον Αύγουστο του 2014).

Αναλυτικότερα η ΕΧΑΕ κυκλοφόρησε το Μηνιαίο Στατιστικό Δελτίο για τον Αύγουστο του 2015. Τα βασικά στατιστικά στοιχεία της αγοράς λοιπόν ήταν τα εξής:

Η συνολική κεφαλαιοποίηση του Χ.Α. έκλεισε στα 29,90 δισ., μειωμένη κατά 27,1% από τον προηγούμενο μήνα. Εάν δεν ληφθεί υπόψη η κεφαλαιοποίηση που κατέχει το ΤΧΣ, η μείωση αγγίζει το 17,5%. 

ΚΑΙ συνεχίζεται στο Δελτίο Τύπου η παράθεση των διάφορων μεγεθών, που δεν έχουν για μας καμμία, μα καμμία σημασία. 

Γιατί το μεγαλύτερο ποσοστό των ΞΕΝΩΝ χαρτοφυλακίων ανήκει σε έλληνες μεγαλοεπιχειρηματίες και μεγαλοεισηγμένους μέσω διαφόρων funds και φυσικά και offshore accounts. 

ΕΚΕΙΝΟ όμως που μας κάνει εντύπωση είναι ο τρόπος που τα ΜΜΕ ενημερώνουν τους επενδυτές αναγνώστες… Πως περνάνε λόγου χάριν ασχολίαστο το αριθμητικό γεγονός της συνολικής αποτίμησης του ΧΑ στα… 29,9 δισ. ευρώ [!!!]. 

ΚΑΙ αν υπάρχει εξήγηση [που υπάρχει εξήγηση], γιατί δεν διερωτήθηκαν να την πληροφορηθούν; Τόσο δύσκολο είναι άραγε;; Ολα… αμάσητα δηλαδή;;

* ,