Η Ρωσία θα ξεκινήσει αεροπορικές επιδρομές στη Συρία ανοίγοντας πυρ κατά θέσεων μαχητών του Ισλαμικού Κράτους εάν…

ΕΤΟΙΜΗ Η ΡΩΣΙΑ ΣΤΟ ΠΛΕΥΡΟ ΤΟΥ ΑΣΑΝΤ ΓΙΑ ΑΕΡΟΠΟΡΙΚΕΣ ΕΠΙΔΡΟΜΕΣ ΚΑΤΑ ΤΩΝ ΤΖΙΧΑΝΤΙΣΤΩΝ…

Η Ρωσία θα ξεκινήσει αεροπορικές επιδρομές στη Συρία ανοίγοντας πυρ κατά θέσεων μαχητών του Ισλαμικού Κράτους εάν η Ουάσινγκτον απορρίψει το αίτημα της και δεν συνεργαστεί με τη Μόσχα, όπως αποκαλύπτει το πρακτορείο “Bllomberg”.

H κυβέρνηση του Βλαντιμίρ Πούτιν δεν πρόκειται να καθίσει με σταυρωμένα τα χέρια παρακολουθώντας τις ΗΠΑ και τους συμμάχους τους να εξαπολύουν αεροπορικές επιθέσεις κατά θέσεων τζιχαντιστών.

Το πρακτορείο Bloomberg, που επικαλείται δύο πηγές προσκείμενες στο Κρεμλίνο, αναφέρει ότι η Μόσχα επιδιώκει να επιτευχθεί διεθνής συμφωνία για την καταπολέμηση της τρομοκρατίας και τον τερματισμό της κρίσης στη Συρία, που φέτος διανύει τον πέμπτο χρόνο.

“Αυτό που επιθυμεί η κυβέρνηση της Μόσχας είναι να υπάρξει συντονισμός δράσης της αμερικανικής κυβέρνησης και των συμμάχων τους με τη Ρωσία, το Ιράν και τον στρατό της Συρίας”, γράφει το “Bloomberg”.

Χθες, η εφημερίδα “Wall Street Journal” δημοσίευσε νέες δορυφορικές φωτογραφίες που δείχνουν ρωσικές δυνάμεις να ετοιμάζουν πιθανώς δύο ακόμα στρατιωτικές βάσεις στο έδαφος της Συρίας ανεβάζοντας τον συνολικό αριθμό σε τρεις. Αξίζει να σημειωθεί πως τις προηγούμενες μέρες η Μόσχα είχε ενισχύσει τη στήριξη της στρατιωτικής συνεργασίας με το καθεστώς Άσαντ στη Συρία, με την Ουάσινγκτον να αντιδρά ζητώντας από τη Μόσχα να παρέχει πλήρη ενημέρωση για την στήριξη που αναμένεται να προσφέρει στη Συρία.

Η στρατιωτική υποστήριξη της Ρωσίας στον Σύρο πρόεδρο Μπασάρ αλ Άσαντ θα μπορούσε να αυξήσει τον κίνδυνο μιας αντιπαράθεσης με τις δυνάμεις του συνασπισμού που πολεμούν το Ισλαμικό Κράτος, τονίζει από την πλευρά του σε συνέντευξή του στην ιταλική εφημερίδα “La Stampa” ο υπουργός Εξωτερικών των Ηνωμένων Πολιτειών Τζον Κέρι. Στη συνέντευξή του, ο επικεφαλής της αμερικανικής διπλωματίας υποστήριξε πως ήδη έχει πει στον Ρώσο υπουργό Εξωτερικών Σεργκέι Λαβρόφ ότι οι Ηνωμένες Πολιτείες ανησυχούν για τη στρατιωτική υποστήριξη που παρέχει η Μόσχα στον Άσαντ στον εμφύλιο πόλεμο της Συρίας που βρίσκεται στο πέμπτο χρόνο του.

“Αυτές οι ενέργειες θα μπορούσαν να προκαλέσουν περαιτέρω κλιμάκωση της σύγκρουσης και να οδηγήσουν στην απώλεια περισσότερων αθώων ζωών, αυξάνοντας τη ροή των προσφύγων και διακινδυνεύοντας μια αντιπαράθεση με τον συνασπισμό κατά του Ισλαμικού Κράτους που επιχειρεί στη Συρία”, δήλωσε ο Κέρι, χωρίς ωστόσο να μπει σε περαιτέρω λεπτομέρειες.