Η.Π.Α.: Εθνικό Συμβούλιο συγκαλεί ο Ομπάμα για τον ISIS στις εγκαταστάσεις της CIA

Τη σύγκληση του Εθνικού Συμβουλίου Ασφάλειας της χώρας, ζήτησε ο πρόεδρος των Ηνωμένων Πολιτειών της Αμερικής Μπαράκ Ομπάμα, ώστε να αξιολογηθεί η μάχη ενάντια στους τζιχαντιστές του Ισλαμικού Κράτους. Η συνάντηση που θα πραγματοποιηθεί την Τετάρτη στις κεντρικές εγκαταστάσεις της CIA, όπως ανακοίνωσε χθες ο Λευκός Οίκος, έρχεται καθώς η αμερικανική κυβέρνηση εξετάζει ένα σχέδιο αύξησης του αριθμού των ειδικών δυνάμεων του αμερικανικού στρατού στην Συρία, σε μια προσπάθεια προώθησης των πρόσφατων νικών ενάντια στο Ισλαμικό Κράτος.

Ο αρχηγός του γενικού επιτελείου των αμερικανικών ενόπλων δυνάμεων, στρατηγός Τζο Ντάνφορντ έχει δηλώσει πως εργάζεται πάνω σε επιλογές που θα παρουσιάσει στον Ομπάμα για αύξηση των αμερικανικών δυνάμεων στο Ιράκ που θα υποστηρίξουν τις ιρακινές δυνάμεις που προετοιμάζονται για μια ευρεία επίθεση ενάντια της τζιχαντιστικής οργάνωσης στην Μοσούλη.

Ο Ομπάμα έχει πραγματοποιήσει αντίστοιχες συναντήσεις στο Πεντάγωνο και στο Στέιτ Ντιπάρτμεντ σχετικά με την μάχη ενάντια στο ΙΚ.