Η ΟΡΓΗ ΤΩΝ ΓΕΡΜΑΝΩΝ : ΔΕΝ ΜΠΟΡΕΙ ΝΑ ΠΑΙΡΝΕΤΕ ΤΑ ΚΟΝΔΥΛΙΑ ΑΛΛΑ ΟΧΙ ΤΟΥΣ ΠΡΟΣΦΥΓΕΣ… | Mikrometoxos.gr

Η ΟΡΓΗ ΤΩΝ ΓΕΡΜΑΝΩΝ : ΔΕΝ ΜΠΟΡΕΙ ΝΑ ΠΑΙΡΝΕΤΕ ΤΑ ΚΟΝΔΥΛΙΑ ΑΛΛΑ ΟΧΙ ΤΟΥΣ ΠΡΟΣΦΥΓΕΣ…

15.09.2015 22:43
Η Ευρώπη είναι «βουτηγμένη στη ντροπή», δήλωσε σήμερα ο Γερμανός αντιοκαγκελάριος Ζίγκμαρ Γκάμπριελ, μετά την αποτυχία της χθεσινής υπουργικής συνόδου στις Βρυξέλλες να καταλήξει σε συμφωνία για την κατανομή των προσφύγων στις χώρες της Ευρωπαϊκής Ένωσης.

Χθες βράδυ, «η Ευρώπη καλύφθηκε για άλλη μια φορά από ντροπή», δήλωσε σε συνέντευξη Τύπου ο Γκάμπριελ, που είναι επίσης υπουργός Οικονομίας της καγκελαρίου Άνγκελα Μέρκελ.

«Αυτό που ζήσαμε (χθες) βράδυ είναι μια ακόμη μεγαλύτερη απειλή απ’ ό,τι η ελληνική κρίση», είπε. «Και αν δεν συμφωνήσουμε, τότε οι προβλέψεις των ευρωπαϊκών προϋπολογισμών μεσοπρόθεσμα δεν θα είναι παρά αέρας».

«Η Γερμανία δεν είναι έτοιμη να είναι στην Ευρώπη, για να το πούμε έτσι, αυτός που πληρώνει (…). Όλοι συμμετέχουν όταν λαμβάνουν χρήματα, αλλά κανείς όταν είναι να αναλάβει ευθύνες. Αν αυτό συνεχίσει έτσι, θα είναι το τέλος των ισχυόντων όρων χρηματοδότησης», είπε ο Γκάμπριελ.

Χθες, ο αντικαγκελάριος δήλωσε πως η Γερμανία, που επανέφερε την Κυριακή τους ελέγχους στα σύνορα, αναμένεται τώρα να υποδεχθεί ένα εκατομμύριο μετανάστες και πρόσφυγες το 2015, πολύ περισσότερους από τους 800.000 που προέβλεπαν μέχρι τώρα οι επίσημοι υπολογισμοί.

Λίγο νωρίτερα, ο συνάδελφός του των Εσωτερικών Τόμας ντε Μεζιέρ είχε αφήσει να εννοηθεί πως θα μπορούσαν να μειωθούν οι πόροι των διαρθρωτικών ταμείων που λαμβάνουν από την ΕΕ οι χώρες μέλη που αντιτίθενται στην κατανομή των προσφύγων στην Ένωση για την αντιμετώπιση της κρίσης.

«Θεωρώ ότι πρέπει να εξετάσουμε τρόπους για την άσκηση πίεσης», δήλωσε στο τηλεοπτικό δίκτυο ZDF. Οι χώρες που αρνούνται την κατανομή με ποσοστώσεις είναι συχνά οι «χώρες που λαμβάνουν πολλούς διαρθρωτικούς πόρους» από την Ευρώπη, είπε ο ντε Μεζιέρ. Ο ίδιος δήλωσε εξάλλου ότι επιμένει στην πρόβλεψη για άφιξη 800.000 προσφύγων στη Γερμανία φέτος. «Δεν θέλω να αλλάξω την πρόβλεψη», είπε.

Shortlink:

Επικοινωνία | Ταυτότητα | Όροι Χρήσης
Mikrometoxos.gr 2017