Η ΟΜΟΡΦΗ ΜΑΡΙΑ ΠΟΥ ΕΚΛΕΨΕ ΤΗΝ ΚΑΡΔΙΑ ΤΟΥ ΑΛΕΞΑΝΤΕΡ ΠΕΙΝ Κεραυνοβόλος έρωτας σε… σκηνοθεσία Αγγελόπουλου | Mikrometoxos.gr

Η ΟΜΟΡΦΗ ΜΑΡΙΑ ΠΟΥ ΕΚΛΕΨΕ ΤΗΝ ΚΑΡΔΙΑ ΤΟΥ ΑΛΕΞΑΝΤΕΡ ΠΕΙΝ Κεραυνοβόλος έρωτας σε… σκηνοθεσία Αγγελόπουλου

01.11.2015 19:28

Eνας «Θίασος» κι ένας «Μελισσοκόμος», δύο από τις γνωστότερες ταινίες του Θόδωρου Αγγελόπουλου που γυρίστηκαν και στο Αίγιο, ήταν η «αιτία» του έρωτα που αναπτύχθηκε μεταξύ του Ελληνοαμερικανού σκηνοθέτη Αλεξάντερ Πέιν και της «ωραίας Αιγιώτισσας» Μαρίας Κοντού.

Η ιστορία αγάπης του βραβευμένου δύο φορές με Οσκαρ Πέιν θα μπορούσε να είναι σενάριο κινηματογραφικής ταινίας. Ολα ξεκίνησαν τον περασμένο Μάιο, την ημέρα που ο Πέιν επισκέφθηκε το Αίγιο, από όπου κατάγεται.

Ο 54χρονος σκηνοθέτης έφθασε στην πόλη συνοδευόμενος από τη μητέρα του Πέγκυ και συμμετείχε στις εκδηλώσεις που είχε διοργανώσει ο δήμος προς τιμήν του. Η προετοιμασία των εκδηλώσεων έγινε με τη βοήθεια συλλόγων και φορέων της πόλης του Αιγίου, όπως και από την Ιστορική Λαογραφική Εταιρεία Αιγιαλείας, που μέλος της είναι η 27χρονη Μαρία Κοντού.

Στις συζητήσεις για την υποδοχή του Πέιν, σύμφωνα με πληροφορίες του «Εθνους της Κυριακής», η νεαρή κοπέλα έκανε μια πρόταση να δοθεί εκ μέρους της εταιρείας ένα δώρο στον οσκαρικό σκηνοθέτη. Οι προτάσεις για δώρα ήταν πολλές, όπως να του δοθεί ένα παραδοσιακό υφαντό, όμως απορρίφθηκαν και επικράτησε αυτή της νεαρής Αιγιώτισσας: να του χαρίσουν ένα DVD με εικόνες από τις ταινίες του Αγγελόπουλου που έχουν γυριστεί στο Αίγιο.

Κεραυνοβόλος έρωτας σε... σκηνοθεσία Αγγελόπουλου

Τα δώρα θα δίνονταν από τον δήμαρχο του Αιγίου κατά τη διάρκεια της τελετής, αλλά σύμφωνα με πληροφορίες η Μαρία Κοντού ήθελε να δώσει η ίδια το δώρο στον Αλεξάντερ Πέιν εκ μέρους της Λαογραφικής Εταιρείας.

Οι εκδηλώσεις πραγματοποιήθηκαν με επιτυχία και στη συνέχεια παρατέθηκε δεξίωση προς τιμήν του εκλεκτού καλεσμένου. Λίγο πριν ολοκληρωθεί η δεξίωση, η Μαρία Κοντού πλησίασε τον Πέιν, του συστήθηκε και του παρέδωσε το DVD του Αγγελόπουλου. Επίσης, η Μαρία πρότεινε στον Πέιν να του δείξει τη νυχτερινή ζωή του Αιγίου και εκείνος δέχθηκε αμέσως. Ετσι, οι δυο τους περπάτησαν στους δρόμους του κέντρου του Αιγίου και ο έρωτας δεν άργησε να αναπτυχθεί.

Κεραυνοβόλος έρωτας σε... σκηνοθεσία Αγγελόπουλου

Η Μαρία Κοντού ζούσε με την οικογένειά της στην πόλη του Αιγίου και έχει σπουδάσει ιστορικός. Δεν εργαζόταν, και το ενδιαφέρον της για την τέχνη ήταν πολύ μεγάλο σύμφωνα με όσα ανέφερε στο «Εθνος της Κυριακής» στενός φίλος της οικογένειας. «Η Μαρία είναι ένα πολύ καλό κορίτσι και λατρεύει την τέχνη. Της εύχομαι τα καλύτερα» λέει φίλος της Μαρίας. Στην πόλη του Αιγίου, κανείς δεν γνώριζε για τον έρωτα που είχε αναπτυχθεί ανάμεσα στη νεαρή κοπέλα και τον διάσημο σκηνοθέτη, εκτός από την οικογένεια της Μαρίας και κάποιους συγγενείς του Πέιν. Μάλιστα ο 54χρονος είχε εκμυστηρευτεί στα ξαδέρφια του ότι διατηρεί επαφή με τη Μαρία αλλά τους είχε ζητήσει να το κρατήσουν μυστικό, αφού η γνωριμία μετρούσε μόνο λίγους μήνες.

Ομως ο ενθουσιασμός της Μαρίας για τον άνθρωπο που ερωτεύτηκε δεν μπόρεσε να μείνει κρυφός για πολύ καιρό. Η Μαρία βρέθηκε κοντά στον αγαπημένο της, αφού αποφάσισε να πάει να τον βρει στις ΗΠΑ όπου ζει και πριν από μερικές ημέρες ανάρτησε στην προσωπική της σελίδα στο Facebook την ένδειξη «παντρεμένη». Ο μυστικός πολιτικός γάμος άρχισε να κάνει τον… γύρο του Αιγίου. Η οικογένεια της Μαρίας δεν επιβεβαιώνει τον γάμο, αλλά οι φήμες στην κλειστή κοινωνία της πόλης λένε πως σύντομα το ζευγάρι θα παντρευτεί και με θρησκευτικό γάμο σε εκκλησία της Αιγιαλείας.

Ενα DVD με αποσπάσματα από τις ταινίες «Θίασος» και «Μελισσοκόμος» του Θ. Αγγελόπουλου ήταν η... αιτία να γεννηθεί ο κινηματογραφικός έρωτας της Μαρίας Κοντού και του σκηνοθέτη Αλεξάντερ Πέιν.

Ενα DVD με αποσπάσματα από τις ταινίες «Θίασος» και «Μελισσοκόμος» του Θ. Αγγελόπουλου ήταν η… αιτία να γεννηθεί ο κινηματογραφικός έρωτας της Μαρίας Κοντού και του σκηνοθέτη Αλεξάντερ Πέιν.

Χάπι εντ
Πρόκειται για ένα… ελληνικό τέλος σ’ ένα κινηματογραφικό ειδύλλιο για τον Κωνσταντίνο-Αλέξανδρο Παπαδόπουλο (το πλήρες όνομά του), που μιλά με περηφάνια για τις ρίζες του, έχοντας αποκαλύψει πως ο παππούς του έφτασε στην Ομάχα της Νεμπράσκα γύρω στο 1912. «Τον έλεγαν Νίκο Παπαδόπουλο» διηγείται. «Επειδή όμως τρία χρόνια πριν είχε γίνει μια διαδήλωση κατά των Ελλήνων, ως το 1915 το είχε αλλάξει, και όχι σε ”Πούλος” ή ”Πάπας”, όπως πολλοί, αλλά το εξαμερικάνισε κάνοντάς το ”Πέιν”».

Οπως έχει πει, αισθάνεται εξίσου Ελληνας όσο και Αμερικανός -έχει περιγράψει τον εαυτό του ως «συνδυασμό μηλόπιτας με μπακλαβά»- και έχει δηλώσει εξοργισμένος με τα όσα άσχημα λέγονται την περίοδο της κρίσης για τη χώρα μας. «Η αρνητική κριτική ενεργοποιεί το DNA μου! Οταν ακούω άσχημα πράγματα για την Ελλάδα, αισθάνομαι πως αν εγώ έχω τα δικαίωμα να τα λέω, οι υπόλοιποι όχι! Γι’ αυτό σκάστε!» είχε πει σε συνέντευξη. Δηλώνει επίσης έτοιμος να γυρίσει μια ταινία στην Ελλάδα στην ελληνική γλώσσα, ίσως και στο Αίγιο, στα χνάρια του Αγγελόπουλου…

ΛΙΝΑ ΜΠΑΣΤΑ – ΧΡΥΣΟΥΛΑ ΚΑΤΣΑΡΟΥ

ethnos.gr

Shortlink:

Επικοινωνία | Ταυτότητα | Όροι Χρήσης
Mikrometoxos.gr 2017