Η νέα διαδικτυακή "βλακεία" που οδηγεί στο θάνατο τα παιδιά - Mikrometoxos.gr | Mikrometoxos.gr

Η νέα διαδικτυακή “βλακεία” που οδηγεί στο θάνατο τα παιδιά

22.03.2016 22:01

Το διαδίκτυο ενώ θα μπορούσε να ήταν σημαντικός σύμμαχος για την ανάπτυξη και την καλλιέργεια των νέων γενιών έχει μετατραπεί σε μια παγίδα όπου παιδιά και ενήλικες κινδυνεύουν από κάθε “μόδα” που έρχεται για να εισβάλλει στις ζωές μας, καλυπτόμενο υπό τον μανδύα του νεωτερισμού που έρχεται από την ηλεκτρονική εποχή.

Έτσι ένας 11χρονος Βρετανός οδηγήθηκε σε θάνατο από πνιγμό συμμετέχοντας σε έναν από τους διαδικτυακούς διαγωνισμούς μεταξύ φίλων για το ποιός θα πλησιάσει περισσότερο στον θάνατο. Το μικρό παιδί βρέθηκε από την μητέρα του στο πάτωμα του δωματίου του χωρίς αισθήσεις και σφυγμό, και απλά στο νοσοκομείο επιβεβαιώθηκε ο θάνατός του.

Η μητέρα του δήλωσε στα ΜΜΕ ότι ο μικρός Davorious πέθανε κατά την διάρκεια ενός «παιχνιδιού» στο οποίο οι διαδικτυακοί του φίλοι καλούνται να ακολουθήσουν μία διαδικασία πνιγμού μέχρι να φθάσουν στα όρια της λιποθυμίας. Στην περίπτωσή του όμως τα πράγματα ξέφυγαν και το μικρό παιδί τελικά πέθανε.

Η μητέρα του λέει ότι αν μπορούσε να γυρίσει πίσω τον χρόνο, θα παρακολουθούσε από πολύ πιο κοντά τις δραστηριότητες του γιού της στον Διαδίκτυο. Και πλέον υποστηρίζει ότι οι γονείς θα πρέπει να μην επιτρέπουν στα παιδιά τους, και μάλιστα από τόσο μικρή ηλικία, να χρησιμοποιούν τα social media χωρίς την επιτήρηση ενός μεγάλου.

Το «παιχνίδι της λιποθυμίας», ή «κρεμάλα», ή «space monkey» όπως το λένε στα αγγλικά κυκλοφορεί στο διαδίκτυο για κάποια χρόνια. Σύμφωνα με τις «προδιαγραφές» του, αυτός που συμμετέχει καλείται να φθάσει σε ένα επίπεδο ευφορίας (ή ιντερνετικής φήμης ανάμεσα στους φίλους του) προσπαθώντας μέσω διαφόρων μεθόδων πνιγμού να φθάσει στην λιποθυμία.

Shortlink:

Επικοινωνία | Ταυτότητα | Όροι Χρήσης
Mikrometoxos.gr 2017