Η Μπέτυ, η πολιτική και τα… τάπερ

Την αγωνία τους για το πού πάει η Παιδεία θέλησαν να εκφράσουν, όπως γράφει ο ΒΗΜΑτοδότης, οι φοιτητές και οι φοιτήτριες του Τμήματος Μηχανικών Πληροφορικής Τηλεπικοινωνιών του Πανεπιστημίου Δυτικής Μακεδονίας, του τμήματος όπου, ως γνωστόν, διδάσκει η σύντροφος του Πρωθυπουργού Μπέτυ Μπαζιάνα.

Τη ρώτησαν, λοιπόν, μια και βρήκαν την ευκαιρία επειδή άρχισαν επιτέλους τα εργαστήρια και δεν θα έκανε μόνο θεωρητικά μαθήματα, αλλά γρήγορα απογοητεύθηκαν.

Η κυρία Μπαζιάνα τους έκοψε: «Δεν πρόκειται να κάνουμε πολιτικές συζητήσεις εδώ μέσα. Δεν θα ανοίξω τέτοια συζήτηση. Η πολιτική στους πολιτικούς και το μάθημα είναι μάθημα» τους είπε αφήνοντας τα παιδιά με απορία.

Αλλά έτσι, για να σπάσει ο πάγος, μου λένε οι φοιτητές, σε κάποια στιγμή τους είπε:«Να ξέρετε, καμιά φορά γίνονται πράγματα στην πολιτική υπεράνω των δυνατοτήτων» και έκλεισε εκεί τη συζήτηση.

Και κάτι ακόμη: μαθαίνω ότι η κυρία Μπαζιάνα δεν παίρνει τίποτα από το κυλικείο πέραν μιας ζεστής σοκολάτας ή ενός τσαγιού. Οι φοιτητές λένε ότι για μεσημεριανό φέρνει μαζί της από την Αθήνα… τάπερ.