Η μετοχή της εβδομάδας στο ταμπλό του ΧΑΑ

Τι κάνει… “γαβ γαβ στο κήπο μας” έγραφε διαρκώς ο μ/μ προ ημερών παρατηρώντας το χάος που χώριζε την αποτίμηση της Εurobank συγκριτικά με τις άλλες (3) συστημικές τράπεζες και ειδικότερα με την ΠΕΙΡ με την οποία σχεδόν “βράζουν στο ίδιο καζάνι”…

Με μακράν την καλύτερη εικόνα από όλες τις μετοχές του Ftse25 (και όχι μόνον) στο 5ήμερο που μόλις συμπληρώσαμε, φρόντισε με το +24,71% να μικρύνει σε μεγάλο ποσοστό την απόσταση. Συγκεκριμένα αποτιμάται πλέον στα 2,32 δισ., με την ΠΕΙΡ στα 2,47 δισ. και την ΕΤΕ στα 2,73 δισ. ευρώ.

Να σημειωθεί ότι πριν (8) συνεδριάσεις η απόσταση που την χώριζε από την ΠΕΙΡΑΙΩΣ ήταν 600 εκατ. ευρώ και από την ΕΤΕ σχεδόν 800 εκατ.

Ακόμα και σήμερα με μόλις 2 θετικές ανάμεσα στις 25 του Ftse φρόντισε να ήταν μία από αυτές, με την μεγαλύτερη μάλιστα απόδοση, έστω αυτή του +0,95%.

Στη πρώτη μάλιστα θέση του τζίρου σήμερα, με 15,55 εκατ. ευρώ για τα 14,81 εκατ. κομμάτια που άλλαξαν χέρια (μακράν ο δεύτερος τίτλος – ΑΛΦΑ με 10 εκατ. ευρώ κι ακόμα πιο πολύ οι ακολουθήσαντες ΟΠΑΠ, ΕΤΕ, ΠΕΙΡ).

* ,