Η Μέρκελ ζήτησε από τον Σόιμπλε να κλείσει το θέμα της Ελλάδας | Mikrometoxos.gr

Η Μέρκελ ζήτησε από τον Σόιμπλε να κλείσει το θέμα της Ελλάδας

21.05.2016 10:37

Σύμφωνα με τη γερμανική εφημερίδα Suddeutsche Zeitung η Άγκελα Μέρκελ ζήτησε από τον Βόλφανγκ Σόιμπλε, να κλείσει το ελληνικό ζήτημα και να εκταμιευτεί η δόση στο Eurogroup της ερχόμενης Τρίτης.

Όπως μεταδίδει ο ANT1, σύμφωνα με το δημοσίευμα, η Γερμανίδα Καγκελάριος επιθυμεί να κλείσει το θέμα της Ελλάδας και δεν θέλει νέα έκτακτη Σύνοδο Κορυφής, αλλά ούτε και παραινέσεις από τον Ομπάμα. Αυτό σημαίνει ότι, ο Γερμανός Υπουργός Οικονομικών, θα πρέπει να εργαστεί προς την κατεύθυνση της αναγνώρισης της εκπλήρωσης των υποχρεώσεων από την πλευρά της Ελλάδας, για την εκταμίευση της δόσης.

Θετικά μηνύματα εστάλησαν εξάλλου από άλλους Ευρωπαίους, όπως ο πρόεδρος του Eurogroup που εξέφρασε την πεποίθηση ότι, η Ελλάδα και οι δανειστές της μπορούν να καταλήξουν σε μια συμφωνία για την ελάφρυνση του χρέους στις 24 Μαΐου.

Στον αντίποδα, ο Φιλανδός Υπουργός Οικονομικών, Αλεξάντερ Στουμπ, εμφανίστηκε απαισιόδοξος, δηλώνοντας ότι, η Ευρωζώνη και το ΔΝΤ απέχουν πολύ στο ζήτημα του ελληνικού χρέους, κάτι που θέτει εν αμφιβόλω την επίτευξη σχετικής συμφωνίας την επόμενη Τρίτη. «Ελπίζω ότι θα καταφέρουμε να ολοκληρώσουμε την αξιολόγηση και να εκταμιεύσουμε δόση 10 δισ. ευρώ», είπε χαρακτηριστικά ο Στουμπ.

Shortlink:

Επικοινωνία | Ταυτότητα | Όροι Χρήσης
Mikrometoxos.gr 2017