Η κερδοφορία είναι η πεμπτουσία του ισολογισμού - Mikrometoxos.gr | Mikrometoxos.gr

Η κερδοφορία είναι η πεμπτουσία του ισολογισμού

08.09.2015 00:02
Για άλλη μια περίοδο οι εισηγμένες εταιρίες έμειναν στις επιμέρους εντυπώσεις, αποτυγχάνοντας να εμφανίσουν ένα πιο γενναιόδωρο αποτέλεσμα που θα είχε τουλάχιστον μια ισχυρότερη προβολή στην αύξηση του ΑΕΠ αλλά και στην πολυετή προσπάθεια αναδιαρθρώσεων που έχει συντελεσθεί από το ξεκίνημα της κρίσης και μετά.
Όταν σχεδόν 2 στις 3 εταιρίες παρουσιάζουν ζημιές ή οριακό αποτέλεσμα η εστίαση γίνεται αναγκαστικά πιο επιλεκτική και με γνώμονα περισσότερα στοιχεία από τον ισολογισμό. Επειδή η συνέχεια της χρήσης είναι λίγο πολύ γνωστή και σίγουρα όχι τόσο αισιόδοξη όπως αποτυπώθηκε στο πρώτο μισό  της χρονιάς τα επενδυτικά κριτήρια επιβάλλεται να είναι όσο το δυνατόν πιο αυστηρά ενσωματώνοντας όλους τους –ή έστω τους περισσότερους- μη συστημικούς κινδύνους. 

Goal-Goal-Bet

Άλλωστε η εμπειρία των τελευταίων ετών έδειξε ότι οι καλές εταιρίες έχουν την πρώτη τύχη όταν τα δεδομένα αλλάξουν και θα έχουν την δυνατότητα εφόσον και η εμπορευσιμότητα τους το επιτρέπει να κεφαλαιοποιήσουν τις καλές επιδόσεις τους. 
Χωρίζοντας την Χρηματιστηριακή αγορά σε τέσσερις κατηγορίες ανάλογα με το μέγεθος της κάθε επιχείρησης και την αποτίμηση της εντοπίσαμε τους ποιοτικότερους ισολογισμούς του α’ εξαμήνου. Βασικό κριτήριο επιλογής αποτέλεσε η κερδοφορία τόσο στο εξάμηνο όσο και στο β’ τρίμηνο.
Η κερδοφορία είναι η πεμπτουσία του ισολογισμού. Είναι ότι και το γκολ στο ποδόσφαιρο. Ειδικά αν συνοδεύεται και από ικανοποιητική ρευστότητα τότε το αποτέλεσμα έχει τις πιθανότητες με το μέρος να δώσει την νίκη ή στην απλή οικονομική γλώσσα των αριθμών αποδόσεις για τον μέτοχο.
Στη συνέχεια θα εξετάσουμε τους νικητές της μεγάλης κεφαλαιοποίησης του α’ εξαμήνου.

Μ.Χ

*Τα όσα αναγράφονται στη στήλη είναι προιόν δημοσιογραφικής έρευνας και δεν αποτελούν προτροπή αγοράς, πώλησης ή διακράτησης μετοχών

Shortlink:

Επικοινωνία | Ταυτότητα | Όροι Χρήσης
Mikrometoxos.gr 2017