Η Κεντροαριστερά του Αλέξη – ποιο είναι το ιδανικότερο μετεκλογικό σενάριο για τον κ. Τσίπρα;

Η Κεντροαριστερά του Αλέξη

Θα σας αποκαλύψω σήμερα τον απώτερο στόχο που έχει ο Αλ. Τσίπρας με την προκήρυξη πρόωρων εκλογών, έτσι όπως μου τον περιγράφουν οι πλέον στενοί συνεργάτες του.
Λένε λοιπόν ότι ο κ. Τσίπρας ακούει με μειδίαμα όλα αυτά που γράφονται και συζητούνται μετεκλογικώς περί «μεγάλου συνασπισμού».
Δεν υπάρχει πουθενά στη Νότια Ευρώπη κάτι τέτοιο, μου λένε, ούτε τον θέλει η κυρία Μέρκελ, παρά τα αντίθετα που ειπώθηκαν. Συνεπώς ποιο είναι το ιδανικότερο μετεκλογικό σενάριο για τον κ. Τσίπρα;
Δημοσίως ο πρόεδρος του ΣΥΡΙΖΑ δεν το συζητεί και το μόνο που δηλώνει είναι ότι δεν πρόκειται να συνεργαστεί με τη ΝΔ. Μαθαίνω όμως ότι άλλα πρεσβεύει.
Το καλύτερο θα ήταν μια κυβέρνηση συνασπισμού του ευρύτερου δημοκρατικού χώρου, δηλαδή ΣΥΡΙΖΑ, ΠαΣοΚ και Ποτάμι, αν βεβαίως ο ΣΥΡΙΖΑ έρθει πρώτο κόμμα. Γιατί όμως;
***
Με την κυβέρνηση συνασπισμού είναι δυνατή η διαμόρφωση ξανά των δύο πόλων του πολιτικού συστήματος: ενός κεντροαριστερού, του οποίου φιλοδοξεί να ηγηθεί ο ίδιος, και ενός κεντροδεξιού, του οποίου μπορεί να ηγηθεί όποιος θέλει. Με δυο λόγια, μου λένε, επιζητεί ένα νέο δίπολο (Κεντροαριστερά – Κεντροδεξιά) ώστε η χώρα να κυβερνηθεί με σταθερότητα, όπως συνέβη στις προηγούμενες δεκαετίες.