Η κακοκαιρία σαρώνει την Ελλάδα – Ενας νεκρός στις Σέρρες | Mikrometoxos.gr

Η κακοκαιρία σαρώνει την Ελλάδα – Ενας νεκρός στις Σέρρες

18.01.2016 00:19

Η κακοκαιρία σαρώνει την Ελλάδα – Ενας νεκρός στις Σέρρες

Σοβαρά προβλήματα έχει προκαλέσει το «κύμα» κακοκαιρίας που σαρώνει ολόκληρη την Ελλάδα και είχε ως αποτέλεσμα να χάσει τη ζωή του ένας άνθρωπος στις Σέρρες.

Η κακοκαιρία σαρώνει την Ελλάδα - Ενας νεκρός στις Σέρρες

Ο άτυχος οδηγός παρασύρθηκε από χείμαρρο και το αυτοκίνητό του έπεσε στο ρέμα Κρουσοβίτη. Παρά τις προσπάθειες της ΕΜΑΚ, ο άντρας ανασύρθηκε νεκρός.

Η ισχυρή βροχόπτωση είχε ως αποτέλεσμα να καταρρεύσει τμήμα της γέφυρας της Διάβας που περνάει πάνω από τον Πηνειό, λίγο έξω από την Καλαμπάκα. Σύμφωνα με τις πρώτες πληροφορίες το ποτάμι λόγω της νεροποντής είχε φουσκώσει κατεβάζοντας τόνους νερού και φερτών υλικών.

Αυτόπτες μάρτυρες της κατάρρευσης, ήταν ο ίδιος ο Αντιπεριφερειάρχης Τρικάλων κ. Χρήστος Μιχαλάκης, ο περιφερειακός σύμβουλος Θεσσαλίας κ. Μπουτίνας, ο αντιδήμαρχος Καλαμπάκας κ. Ράντος και απλοί πολίτες που εκείνη τη στιγμή περνούσαν με τα αυτοκίνητά τους πάνω από τη γέφυρα, όπως αναφέρει η ιστοσελίδα trikalaola.gr.

Συνεργεία των τοπικών Αρχών είχαν φτάσει στη γέφυρα και κατάφεραν την τελευταία στιγμή να απομακρύνουν δύο άνδρες που βρέθηκαν στο σημείο με αυτοκίνητο, ώστε να δουν την κατάσταση του ποταμού.

Η κακοκαιρία σαρώνει την Ελλάδα - Ενας νεκρός στις Σέρρες

Λίγη ώρα μετά την απομάκρυνσή τους, δύο πυλώνες της γέφυρας, που είχε κατασκευαστεί πριν από 30 χρόνια, κατέρρευσαν.

Η αστυνομία χρειάστηκε να διακόψει την κυκλοφορία των οχημάτων, καθώς οι βροχοπτώσεις έχουν αυξήσει επικίνδυνα τη στάθμη των υδάτων σε διάφορες περιοχές της χώρας. (Αναλυτικά ΕΔΩ)

Η κακοκαιρία σαρώνει την Ελλάδα - Ενας νεκρός στις Σέρρες

Καταστροφές στο Τολό 

Μεγάλες καταστροφές προκάλεσε η κακοκαιρία στο Τολό αλλά και τις γύρω περιοχές Πλάκα, Κάντια και Ίρια. Οι σφοδροί άνεμοι, σε συνδυασμό με τις έντονες βροχοπτώσεις και τα ορμητικά κύματα της θάλασσας, προκάλεσαν ζημιές σε καταστήματα, σπίτια και υπόγεια. Μάλιστα, στην Πλάκα Δρεπάνου, ο παραλιακός δρόμος μέχρι τις πρώτες πρωινές ώρες ήταν αδιάβατος, καθώς είχε καλυφθεί από μπάζα και λάσπη.

Η κακοκαιρία σαρώνει την Ελλάδα - Ενας νεκρός στις Σέρρες

Αλυσίδες στην Αχαϊα και πλημμύρες στην Αιτωλοακαρνανία 

Ιδιαίτερα προσεκτικοί θα πρέπει να είναι οι οδηγοί στην Αχαΐα και την Αιτωλοακαρνανία. Οι αντιολισθητικές αλυσίδες είναι απαραίτητες στο ορεινό επαρχιακό δίκτυο των δύο νομών ενώ λόγω των βροχοπτώσεων, σημειώθηκαν κατολισθήσεις στον ορεινό δήμο Θέρμου Αιτωλοακαρνανίας.

Βόρεια Ελλάδα 

Απαραίτητες είναι οι αντιολισθητικές αλυσίδες και σε αρκετά σημεία του εθνικού και επαρχιακού δικτύου της Βόρειας Ελλάδας, μετά από τις σφοδρές χιονοπτώσεις που ξεκίνησαν από απόγευμα του Σαββάτου.

Συγκεκριμένα, οι οδηγοί θα πρέπει να κινούνται με ιδιαίτερη προσοχή και να τοποθετούν αντιολισθητικές αλυσίδες σε όλο το εθνικό και επαρχιακό δίκτυο του Νομού Φλώρινας και στα σημεία Καστροριάς-Φλώρινας μέσω Βιτσίου, Καστοριάς-Ιωαννίνων μέσω Κοτύλης και Καστοριάς-Αμύνταιου μέσω Κλεισούρας.  Διαβάστε ακόμη: 
Πού θα χτυπήσει ο χιονιάς
Σε επιφυλακή για υπερχείλιση του Έβρου

 

http://www.ethnos.gr/

Shortlink:

Επικοινωνία | Ταυτότητα | Όροι Χρήσης
Mikrometoxos.gr 2017