Κίνα προς Soros: Μην διανοηθείς να ξεκινήσεις πόλεμο κατά του γουάν | Mikrometoxos.gr

Κίνα προς Soros: Μην διανοηθείς να ξεκινήσεις πόλεμο κατά του γουάν

26.01.2016 17:22
“Κήρυξη πολέμου κατά του νομίσματος της Κίνας; Χαχα”, ο τίτλος της προειδοποίησης… O George Soros, ο άνθρωπος που τα έβαλε με την Τράπεζα της Αγγλίας και, σύμφωνα με ορισμένους, συνέβαλε στην κλιμάκωση της ασιατικής χρηματοοικονομικής κρίσης, βρίσκεται πλέον στο στόχαστρο του Πεκίνου. Όπως αναφέρουν οι Financial Times, στην αρχική σελίδα του ιστότοπου του Κομμουνιστικού Κόμματος της Κίνας υπάρχει σαφής προειδοποίηση προς τον Soros να μην ξεκινήσει πόλεμο κατά γουάν.
Σχετική εικόνα
Η προειδοποίηση αυτή έρχεται σε μια χρονική στιγμή που το Πεκίνο προσπαθεί να ανακόψει τη φυγή κεφαλαίων και να υποστηρίξει το νόμισμα της Κίνας, εν μέρει μέσω μαζικής παρέμβασης στα συναλλαγματικά αποθέματα τους τελευταίους 18 μήνες.
“Ο πόλεμος του Soros κατά του γουάν και του δολαρίου του Χονγκ Κονγκ δεν μπορεί ενδεχομένως να πετύχει – και γι ‘αυτό δεν μπορεί να υπάρξει καμία αμφιβολία,” αναφέρει η ιστοσελίδα του επίσημου οργάνου της κινεζικής κυβέρνησης.
Αποτέλεσμα εικόνας για soros
Μάλιστα, η προειδοποίηση έχει τίτλο: “Κήρυξη πολέμου κατά του νομίσματος της Κίνας; Χαχα”.
Την περασμένη εβδομάδα ο δισεκατομμυριούχος επενδυτής δήλωσε στο Bloomberg ότι έχει στοιχηματίσει ενάντια στον S & P 500, τα ασιατικά νομίσματα και τις οικονομίες συνδέονται με εμπορεύματα, ενώ δήλωσε long στα αμερικανικά ομόλογα.
Οι Κινέζοι αξιωματούχοι και τα κρατικά μέσα ενημέρωσης έχουν κινηθεί επιθετικά για να ενισχύσουν την εμπιστοσύνη στο γουάν κατά τις τελευταίες εβδομάδες.
Το κινεζικό νόμισμα έχει υποχωρήσει κατά 5,7%, όταν η κεντρική τράπεζα συγκλόνισε τις παγκόσμιες αγορές τον Αύγουστο, δίνοντας στο γουάν πρόσθετη ευελιξία για τη διακύμανσή του.
Ενώ ο Soros δεν αναφέρθηκε ούτε το γουάν, ούτε το δολάριο του Χονγκ Κονγκ στις παρατηρήσεις του την περασμένη εβδομάδα, ο ίδιος είχε πει ότι η Κίνα ήταν η «αιτία» της παγκόσμιας bear market της φετινής χρονιάς, επικαλούμενος τον αποπληθωρισμό και το υπερβολικό χρέος ως βασικος κίνδυνο.
Όπως είπε μια ανώμαλη προσγείωση της κινεζικής οικονομίας ήταν «σχεδόν αναπόφευκτη».
drakos kina
Ωστόσο, ο Soros ανέφερε επίσης ότι η οικονομική επιβράδυνση της Κίνας θέτει ένα μεγαλύτερο βραχυπρόθεσμο κίνδυνο για άλλες χώρες, από ό, τι στην ίδια την Κίνα, κυρίως λόγω των αποπληθωριστικών επιπτώσεων στις παγκόσμιες τιμές των βασικών εμπορευμάτων.
“Η Κίνα μπορεί να το διαχειριστεί”, είπε.
“Έχει τους πόρους και μεγαλύτερη ευελιξία στις πολιτικές, με 3 τρισ. δολάρια στα αποθεματικά της.”
Υπενθυμίζεται ότι ο Soros είχε κατηγορηθεί για κερδοσκοπικές επιθέσεις κατά των ασιατικών νομισμάτων το 1997 και της βρετανικής λίρας το 1992. Αν και ανακοίνωσε την αποχώρησή του από τις επενδύσεις στο Νταβός το περασμένο έτος, εξακολουθεί να υπηρετεί ως πρόεδρος του Soros Fund.
*Τα όσα αναγράφονται στη στήλη είναι προιόν δημοσιογραφικής έρευνας και δεν αποτελούν προτροπή αγοράς, πώλησης ή διακράτησης μετοχών

Shortlink:

Επικοινωνία | Ταυτότητα | Όροι Χρήσης
Mikrometoxos.gr 2017