Η Κίνα άρει την απαγόρευση IPO – Βελτιώνονται οι όροι έκδοσης μετοχών | Mikrometoxos.gr

Η Κίνα άρει την απαγόρευση IPO – Βελτιώνονται οι όροι έκδοσης μετοχών

07.11.2015 16:15
Χριστίνα Τζογανάκη
Χριστίνα Τζογανάκη
Follow:  Email me

Η Κίνα άρει την απαγόρευση IPO – Βελτιώνονται οι όροι έκδοσης μετοχών

Δημοσιεύθηκε: 07 Νοεμβρίου 2015, 07:20

http://www.sofokleousin.gr/archives/264816.html

Η Κίνα τερμάτισε την τετράμηνη απαγόρευση που είχε επιβάλει στη χρηματιστηριακή αγορά για νέες αρχικές δημόσιες προσφορές (IPO), ως απόρροια της δραματικής πτώσης στις τιμές των μετοχών. Ο Shanghai Composite ενισχύθηκε κατά 6% αυτήν την εβδομάδα, σκαρφαλώνοντας στο υψηλότερο επίπεδο από τις 24 Αυγούστου, καθώς το χαμηλότερο κόστος δανεισμού από την κεντρική τράπεζα και η βελτίωση στην αγορά των ομολόγων ώθησαν τους επενδυτές ξανά πίσω στις αγορές. Ο δείκτης της Σαγκάης είναι τώρα 26% πάνω από το πρόσφατο χαμηλό επίπεδο της 26ης Αυγούστου, αλλά παραμένει 31% κάτω από τα υψηλά 7ετίας που είχε αγγίξει στις 12 Ιουνίου.

Τον Ιούλιο 28 εταιρίες που είχαν προηγουμένως λάβει την έγκριση για IPO στο χρηματιστήριο της Σαγκάης ή του Shenzhen δέχτηκαν να μην προχωρήσουν, και η ρυθμιστική Αρχή ανακοίνωσε ότι θα αναστείλει περαιτέρω εγκρίσεις. Στην εβδομαδιαία συνέντευξη Τύπου της Παρασκευής, η ρυθμιστική επιτροπή της Κίνας, ανακοίνωσε ότι αυτές οι 28 εταιρίες θα είναι σε θέση να επαναλάβουν τις διαδικασίες εισαγωγής εντός του τρέχοντος έτους.

Η ρυθμιστική Αρχή της Κίνας συχνά μειώνει ή διακόπτει τη ροή των νέων προσφορών σε περιόδους που η αγορά είναι αδύναμη για να αποφευχθεί η μετατόπιση της ζήτησης μακριά από τις υφιστάμενες μετοχές. Οι ΙΡΟ σταμάτησαν για 15 μήνες μεταξύ του 2012 και του 2014 προκειμένου να δοθεί ώθηση στην αγορά. Παράλληλα, οι ρυθμιστικές Αρχές σε αυτό το διάστημα εξέταζαν αλλαγές στη διαδικασία έγκρισης των ΙΡΟ. Οι αναλυτές αναμένουν ότι οι Αρχές θα χαλαρώσουν τον κλοιό γύρω από τις νέες εκδόσεις μετοχών, παρέχοντας στους επενδυτές και τις επιχειρήσεις τη δυνατότητα να αποφασίζουν ποιος θα πουλήσει τις μετοχές, πότε και σε ποια τιμή.

Οι νέες προσφορές μετοχών θα επανεκκινηθούν μετά από βελτιώσεις στο σύστημα καταχωρήσεων, σύμφωνα με τον Deng Ge, εκπρόσωπο της αρμόδιας κινεζικής Ρυθμιστικής Επιτροπής. Η επανεκκίνηση αυτή υποδηλώνει πως οι αρχές βεβαιώνονται όλο και περισσότερο πως η χρηματαγορά μπορεί να σταθεί στα δικά της πόδια, μετά από την επάνοδο του Shanghai Composite Index. Η κίνηση αυτή θα βοηθήσει, επίσης, και τις κινεζικές εταιρίες, να αποκτήσουν πρόσβαση σε χρηματοδότηση, αφού προσπαθούν να μειώσουν το χρέος-ρεκόρ που έχουν συσσωρεύσει πρόσφατα.

Δέκα από τις 28 εταιρίες οι οποίες βρίσκονταν στην διαδικασία καταχώρησης όταν ξεκίνησε το πάγωμα θα επανέλθουν σε αυτή μετά την 20η Νοεμβρίου, σύμφωνα με αξιωματούχο της CSRC ο οποίος ζήτησε να παραμείνει ανώνυμος.

*Τα όσα αναγράφονται στη στήλη είναι προιόν δημοσιογραφικής έρευνας και δεν αποτελούν προτροπή αγοράς, πώλησης ή διακράτησης μετοχών

Shortlink:

Επικοινωνία | Ταυτότητα | Όροι Χρήσης
Mikrometoxos.gr 2017