Η Ζωή Κωνσταντοπούλου αφήνει τον Λαφαζάνη και φτιάχνει δικό της κόμμα

Νέο κόμμα ετοιμάζει η συνεργάτης – για λίγο ακόμα – του Παναγιώτη Λαφαζάνη, Ζωή Κωνσταντοπούλου. Σύμφωνα με τα Παραπολιτικά, η πρώην πρόεδρος της Βουλής προσανατολίζεται να ανοίξει τα χαρτιά της και να αποκαλύψει τα σχέδιά της σχετικά με την ίδρυση νέου πολιτικού φορέα στις 8 Μαρτίου, Παγκόσμια Ημέρα της Γυναίκας.

 

Οι πληροφορίες που φέρουν την πρώην πρόεδρο της Βουλής να φτιάχνει νεό κόμμα πηγάζουν και από τα προβλήματα που έχουν προκύψει στο εσωτερικό της Λαϊκής Ενότητας του Παναγιώτη Λαφαζάνη, με τον οποίο συνεργάστηκε «ανεπιτυχώς» στις τελευταίες εθνικές εκλογές, καθώς λόγω έλλειψης χρόνου δεν είχε άλλα περιθώρια να διεκδικήσει τη συμμετοχή της στο ελληνικό Κοινοβούλιο παρά μονάχα ως «ανεξάρτητη», συνεργαζόμενη με το συγκεκριμένο κόμμα.

Οι πληροφορίες αναφέρουν ότι στο εσωτερικό της Λαϊκής Ενότητας η αρχηγική παντοδυναμία του Παναγιώτη Λαφαζάνη έχει αρχίσει να υφίσταται φθορά, με αποτέλεσμα να υπάρχουν φωνές αμφισβήτησης σε σχέση με την προοπτική που θα έχει το κόμμα, εάν στις επόμενες εθνικές εκλογές δοκιμάσει την τύχη του με την ίδια ηγετική ομάδα και υπό τη δική του καθοδήγηση.

Άγνωστο παραμένει εάν, στο πλαίσιο των επόμενων πρωτοβουλιών της Ζ. Κωνσταντοπούλου, θα «συναντηθεί» ο δρόμος της με αυτόν του πρώην «τσάρου» της ελληνικής οικονομίας, Γ. Βαρουφάκη, ο οποίος ξεκίνησε τη δική του μάχη από την Ευρώπη την περασμένη εβδομάδα, με το κίνημα DIEM25.