Η Ευρώπη πηγαίνει στον Άρη, αλλά σταματά στην Ειδομένη! Τάδε έφη ο Ρέντσι, μιλώντας στο ιταλικό Κοινοβούλιο | Mikrometoxos.gr

Η Ευρώπη πηγαίνει στον Άρη, αλλά σταματά στην Ειδομένη! Τάδε έφη ο Ρέντσι, μιλώντας στο ιταλικό Κοινοβούλιο

16.03.2016 15:30
Τάδε έφη ο Ιταλός Πρωθυπουργός Ματέο Ρέντσι, μιλώντας στο ιταλικό Κοινοβούλιο

Συγκεκριμένα δήλωσε : «Η Ευρώπη πηγαίνει στον Άρη, αλλά σταματά στην Ειδομένη, όπου μια μητέρα είναι αναγκασμένη να πλύνει το νεογέννητο μωρό της με ένα μπουκάλι νερό, διότι αυτό το παιδί γεννήθηκε σε έναν από τους προσφυγικούς καταυλισμούς μας, αν μπορούμε να του δώσουμε αυτό τον χαρακτηρισμό.

Ακριβώς στην Ευρώπη, στην ήπειρό μας, στην Ελλάδα.  Η Ευρώπη η οποία καταφέρνει να πάει στον Άρη, σταματά μπροστά στις πύλες ενός προσφυγικού καταυλισμού, στην Ελλάδα αλλά και στο Καλαί.

Χρειάζεται, λοιπόν μια Ευρώπη η οποία να διευκολύνει την ολοκλήρωση της συμφωνίας με την Τουρκία, διατηρώντας όμως την συνοχή και αλληλεγγύη της προς τις ιδρυτικές αρχές της», είπε χαρακτηριστικά  ο Ιταλός πρωθυπουργός.

Μιλώντας δε στην έκτακτη Σύνοδο Κορυφής της Ευρωπαϊκής Ένωσης, ο κ. Ρέντσι εξέφρασε τον προβληματισμό –που γενναται σε κάθε νοήμονα άνθρωπο- ότι «η επανάληψη των θεμάτων προκαλεί σε όλους τους συμμετέχοντες στις συνόδους μια αίσθηση επαναλαμβανόμενης πραγματικότητας», ενώ αναφορικά με την Τουρκία είπε:

«Είναι σωστό να προσπαθήσουμε να πετύχουμε μια συμφωνία με την Τουρκία. Είναι σημαντικό, ιδίως για κάποιες χώρες, πρώτα απ` όλα την Ελλάδα αλλά όχι πάση θυσία. Υπάρχουν αρχές που για εμάς είναι βασικές, αρχίζοντας από την ελευθερία του Τύπου και τα ανθρώπινα δικαιώματα».

Shortlink:

Επικοινωνία | Ταυτότητα | Όροι Χρήσης
Mikrometoxos.gr 2017