Η ΕΠΙΣΤΟΛΗ ΣΤΟΝ ΤΣΙΠΡΑ ΚΑΙ Η ΠΑΡΑΓΡΑΦΟΣ ΠΟΥ… ΞΕΧΑΣΕ ΝΑ ΔΗΜΟΣΙΟΠΟΙΗΣΕΙ – Στα άκρα η σύγκρουση κυβέρνησης & Σαββα’ι’δου | Mikrometoxos.gr

Η ΕΠΙΣΤΟΛΗ ΣΤΟΝ ΤΣΙΠΡΑ ΚΑΙ Η ΠΑΡΑΓΡΑΦΟΣ ΠΟΥ… ΞΕΧΑΣΕ ΝΑ ΔΗΜΟΣΙΟΠΟΙΗΣΕΙ – Στα άκρα η σύγκρουση κυβέρνησης & Σαββα’ι’δου

21.10.2015 15:43

Στα άκρα η σύγκρουση κυβέρνησης & Σαββα’ι’δου
Θέμα ωρών είναι όπως φαίνεται η «αποπομπή» της Κατερίνας Σαββαΐδου από τη θέση της γενικής γραμματέως Δημοσίων Εσόδων, μετά τη σύντομη αλλά εξαιρετικά σκληρή απάντηση του Μεγάρου Μαξίμου στη χθεσινοβραδινή ανακοίνωσή της.

Το γεγονός ότι η υπόθεση Σαββαΐδου παραμένει σε εκκρεμότητα και παρότι ο ίδιος ο πρωθυπουργός είχε ζητήσει διά του Ευ. Τσακαλώτου από τη γενική γραμματέα να παραιτηθεί και η ίδια αρνείται, οδηγεί σύμφωνα με πληροφορίες την ηγεσία της κυβέρνησης σε άμεσες αποφάσεις.
Οι ίδιες πληροφορίες δεν αποκλείουν το εν λόγω θέμα να έρθει στο τραπέζι της αυριανής συνεδρίασης του Υπουργικού Συμβουλίου προκειμένου να ληφθούν αποφάσεις, αφού ακουστεί η εισήγηση του αρμόδιου υπουργού Οικονομικών, Ευ. Τσακαλώτου.
Σε κάθε περίπτωση, η εξέλιξη της υπόθεσης, αν και η Δικαιοσύνη θα αποφανθεί την προσεχή Δευτέρα αφού διαβάσει το υπόμνημα της κυρίας Σαββαΐδου, εκτιμάται ότι οδηγεί άμεσα στα άκρα τη σχέση και των δύο πλευρών.

Πολλώ δε μάλλον που στην επιστολή της προς τον πρωθυπουργό, σύμφωνα με εγκυρότατες πληροφορίες, η κυρία Σαββαΐδου αφήνει μεταξύ άλλων σαφείς αιχμές εναντίον υπουργών, υπονοώντας τα πόθεν έσχες για τα οποία δεν υπάρχει ακόμη απόφαση.
Η επιστολή της Κ. Σαββαΐδου προς τον πρωθυπουργό

 

Στην ανακοίνωση που έδωσε η ίδια στη δημοσιότητα έλειπε η παράγραφος που άφηνε αιχμές εναντίον υπουργών, υπονοώντας τα πόθεν έσχες
Στην επιστολή της προς τον πρωθυπουργό και συγκεκριμένα στην 5η σελίδα η κυρία Σαββαΐδου αναφέρει συγκεκριμένα: «… Μου επισημάνθηκε ότι η παραίτησή μου επιβάλλεται λόγω της ευαισθησίας της κυβέρνησης σε τέτοια θέματα.

Κατανοώ και συμμερίζομαι την ευαισθησία της κυβέρνησης σε τέτοια θέματα, οφείλω εντούτοις να παρατηρήσω ότι η κοινή γνώμη και τα ΜΜΕ έκαναν ήδη μνεία διακριτικής μεταχείρισης της περίπτωσής μου, σε σχέση με την περίπτωση άλλων πολιτικών προσώπων και μάλιστα με υπουργικούς θώκους».

Είναι πασιφανές ότι η γενική γραμματέας Δημοσίων Εσόδων επιχειρεί πολιτική παρέμβαση -λένε κυβερνητικά στελέχη- πριν αποφανθεί η Δικαιοσύνη! «Η κυρία Σαββαΐδου, με την ανακοίνωσή της, δυστυχώς επιβεβαιώνει την ανησυχία της κυβέρνησης σε σχέση με την αδυναμία της να επιτελέσει τον ρόλο της με πολιτική ανεξαρτησία και θεσμική ακεραιότητα.

Εχει άλλωστε ήδη κληθεί να απαντήσει επί συγκεκριμένων θεμάτων και κατηγοριών» τόνισε χαρακτηριστικά το Μέγαρο Μαξίμου κάνοντας σφοδρή επίθεση στη γενική γραμματέα Εσόδων μετά την ανακοίνωση που έδωσε στη δημοσιότητα εν τω μεταξύ χωρίς τη συγκεκριμένη παράγραφο.
«Είναι ευνόητο ότι η κυβέρνηση δεν πρόκειται να εμπλακεί ούτε σε πολιτική αντιπαράθεση με την κ. Σαββαΐδου ούτε βέβαια στο έργο της Δικαιοσύνης» εξήγησε εν συνεχεία στην απάντησή του το Μέγαρο Μαξίμου, ενώ ο Τρύφων Αλεξιάδης μιλώντας στον Σκάι χαρακτήρισε το αίτημα παραίτησης της κυρίας Σαββαΐδου «σωστή πολιτική ενέργεια».
Στη Δικαιοσύνη
Αξίζει να σημειωθεί ότι η κυρία Σαββαΐδου ζήτησε χθες και πήρε προθεσμία να δώσει εξηγήσεις με την ιδιότητα της υπόπτου για το κακούργημα της απιστίας στην υπηρεσία, την ερχόμενη Δευτέρα στους οικονομικούς εισαγγελείς Γιάννη Δραγάτση και Αγγελική Τριανταφύλλου.

Η γενική γραμματέας Δημοσίων Εσόδων φέρεται ότι «πάγωσε» πρόστιμο 78 εκατομμυρίων ευρώ, που επιβλήθηκε σε εταιρεία που εμπλέκεται σε υπόθεση τοκογλυφίας. Να σημειωθεί ότι ο εισαγγελέας Γιάννης Δραγάτσης έχει αναλάβει την έρευνα όλων των υποθέσεων τις οποίες έχει χειριστεί η Κατερίνα Σαββαΐδου, προκειμένου να διαπιστωθεί εάν υπήρξαν και άλλες υποθέσεις τις οποίες η γενική γραμματέας έστειλε για επανέλεγχο.
Από την πλευρά της η κυρία Σαββαΐδου με μια πολυσέλιδη ανακοίνωση χαρακτήρισε παντελώς αβάσιμες νομικά τις κατηγορίες που της αποδίδονται, ενώ υπογράμμισε ότι δεν προτίθεται να παραιτηθεί παρά το «αίτημα του πρωθυπουργού», όπως χαρακτηριστικά σημειώνει.
Στην ανακοίνωσή της παραθέτει σημεία που αφορούν στις ενέργειές της τόσο για την υπόθεση του χρόνου είσπραξης του φόρου τηλεοπτικών διαφημίσεων, για την οποία κατηγορείται για παράβαση καθήκοντος σε βαθμό πλημμελήματος, όσο και την υπόθεση του προστίμου των 78 εκατ. ευρώ στην οποία διέταξε επανέλεγχο και για την οποία έχει κληθεί να απολογηθεί ως ύποπτη για απιστία στην υπηρεσία.
Οπως ισχυρίζεται, με επιστολή της ενημέρωσε τον πρωθυπουργό τόσο για την ουσία των δύο υποθέσεων που είδαν το φως της δημοσιότητας όσο και για την πρόθεσή της να μην παραιτηθεί από τη θέση της γενικής γραμματέως Δημοσίων Εσόδων, καθώς και για τους λόγους που της επέβαλαν τη λήψη της απόφασης αυτής.
Εξηγήσεις τη Δευτέρα
«Δεν θα επιτρέψω η παραίτησή μου να θεωρηθεί ως παραδοχή της εμπλοκής μου σε οποιοδήποτε σκάνδαλο ή να οδηγήσει στη μετατροπή της ανεξάρτητης Γενικής Γραμματείας Δημοσίων Εσόδων σε μια φοβισμένη φορολογική διοίκηση που δεν μπορεί να εκπληρώσει την αποστολή της» επισημαίνει στην ανακοίνωσή της.
Η κ. Σαββαΐδου γνωστοποιεί ότι όσον αφορά το ζήτημα της απόφασης απόδοσης του φόρου τηλεοπτικών διαφημίσεων θα περιμένει να της κοινοποιηθεί το κλητήριο θέσπισμα, προκειμένου να μπορέσει να ασκήσει τις όποιες νόμιμες ενέργειες.
Οσον αφορά τις καταγγελίες περί «παγώματος προστίμου» που επιβλήθηκε σε εταιρεία λόγω της απόφασης επανελέγχου της, σημειώνει, τέλος, ότι προσήλθε στον εισαγγελέα και αφού έδωσε προφορικές εξηγήσεις, ζήτησε και έλαβε προθεσμία για την υποβολή γραπτών εξηγήσεων (υπομνήματος) έως τη Δευτέρα 26 Οκτωβρίου.
ΦΩΦΗ ΓΙΩΤΑΚΗ- ETHNOS.GR

Shortlink:

Επικοινωνία | Ταυτότητα | Όροι Χρήσης
Mikrometoxos.gr 2017